Ajos a/s leverede i juli to Potain semimobilkraner til kunder i Grønland. Dermed har virksomheden solgt 12 kraner i Grønland på blot to år.

Ajos a/s har i de sidste par år oplevet en betydelig vækst i markedet for salg af kraner i Grønland. Det er især byggebranchen og fiskeindustrien i Grønland, som efterspørger moderne kranløsninger.

I løbet af de sidste to år har vi solgt cirka 12 kraner – primært fabriksnye – til kunder i Grønland, hvilket er en voldsom forøgelse. Væksten skyldes blandt andet vores samarbejde med et grønlandsk firma, som med egen montør og gængse reservedele på lager sikrer god service for vores kunder“, forklarer Jørn Rauff Larsen, afdelingschef for kran og hejs i Ajos a/s.

Senest er to Potain semimobilkraner model HUP 32-27 blevet solgt og leveret til to kunder i Grønland. Det er første gang, Ajos har forhandlet præcis den type kran, der er en del af den moderne HUP-serie. HUP 32-27 kan løfte fire tons ud til 10,70 meter. Den har en rækkevidde på 32 meter, hvor den kan løfte op til et ton i yderpositionen. Den kan nå 27 meter med mastestykke og 21,30 meter uden.

Den første kran ankom til kunden BJ Entreprise i Sisimiut i Vestgrønland i begyndelsen af juli.

Kranen blev pakket i en 40 fods container direkte hos fabrikken i Italien og kørt med tog til Aalborg, hvor den blev udskibet i Nuuk og siden Sisimiut. Det har givet et let og væsentligt billigere fragtforløb for kunden“, siger Jørn Rauff Larsen.

Hos BJ Entreprise var kranen ventet med stor spænding. Den blev sendt direkte ud på sit første projekt, så snart den ankom. Her stod Jeppe Mortensen, direktør i BJ Entreprise, klar til at se sin nye investering i arbejde.

Den bidrog til opførelsen af en børnehave i Sisimiut fra første dag, hvor den løftede beton og bagefter også byggematerialer. Børnehaven er et godt eksempel på, hvilke typer opgaver vi vil anvende den til. Vi har tidligere anvendt to ældre kraner, som vi nu har kasseret til fordel for den nye HUP 32-27. Vi har en Potain 346 i forvejen, men det her er den første spritnye kran, vi nogensinde har købt“, siger Jeppe Mortensen.

Efterspørgslen på nye kraner i Grønland hænger ifølge direktøren sammen med et øget fokus på eftersyn af kraner i Grønland. Det har ansporet en modernisering af kranflåden i Grønland – en udvikling som Ajos hjælper på vej med sine Potain-kraner.

Vi var ikke i tvivl om, at vi skulle have endnu en Potain-kran. Vi har valgt HUP 32-27 primært ud fra rækkevidden. De fleste kraner kan tage et ton i spidsen, men spørgsmålet er, hvor langt de kan nå. Kranarbejdet med beton er det tungeste, vores kran vil blive udsat for, og her passer HUP 32-27 perfekt i forhold til rækkevidde og løftekapacitet“, siger Jeppe Mortensen, der også fremhæver eftermarkedet som en afgørende faktor for valget af Ajos a/s som samarbejdspartner.

Potain er ganske enkelt en god kran, som bare virker. I Grønland har vi seks måneders sommer, hvor der er fuld knald på. Her kan vi ikke vente to måneder på en reservedel. Vi har brug for en kran, som vi ved virker optimalt hver gang. Er der pludselig problemer, har vi i Ajos en pålidelig forhandler, vi kan tage fat i, og som kan levere alt i reservedele på kort tid“, siger han.

Kranen er desuden udstyret med Cold Weather Kit, hvor hydraulikolien er udskiftet med en, som er mere bestandig overfor det kolde klima, og dermed gør kranen mere driftssikker. Cold Weather Kit er desuden standard på alle Ajos’ Potain-kraner. Således også på den HUP 32-27, som en anden grønlandsk kunde modtog for cirka to uger siden.

De to seneste salg skete med blot tre dages mellemrum, og de er et godt eksempel på den store efterspørgsel på nye og moderne kranløsninger, som vi oplever fra den grønlandske byggebranche. Vi tror på, at den vækst vil fortsætte, og vi har et set-up med salg, support og lokal servicepartner, som sætter os i stand til at håndtere og løse mange situationer hurtigt og effektivt“, siger Jørn Rauff Larsen.

Tidligere artikelLogistiske barrierer skal med nyansættelse nedbrydes hos stor træproducent
Næste artikelDansk Boligbyg a/s fejrer 10 års jubilæum i Odense