Årsregnskabet for Aalborg Portland Holding Koncernen viser en stigning i omsætningen til 9,1 milliarder kroner og et resultat før renter og skat (EBIT) på 1,3 milliarder kroner. Med en lav rentebærende gæld og en høj egenkapital står koncernen solidt rustet til at foretage yderligere investeringer i vækst og bæredygtighed, og flere initiativer er allerede i gang.

Aalborg Portland Holding er moderselskabet for en række cement- og betonvirksomheder i blandt andet Belgien, USA, Tyrkiet, Egypten, Malaysia, Kina og i Norden, heriblandt datterselskaberne Aalborg Portland A/S og Unicon A/S.

Koncernen opnåede en omsætning på 9.133 millioner kroner, mens resultatet før renter og skat (EBIT) blev 1.301 millioner kroner, en stigning på godt 18 procent i forhold til 2019. Årets resultat efter skat blev 931 millioner kroner mod 710 millioner kroner året før.

– Trods et usædvanligt 2020 opnåede vi et resultat, der som helhed og med Covid-19 situationen taget i betragtning levede op til forventningerne. Igen kan vi glæde os over, at vi har sikret den højeste omsætning i koncernens historie, og at vi siden finanskrisen har haft mere end 10 års konstant vækst på toplinjen og en fortsat solid global indtjening, udtaler koncernøkonomi- og finansdirektør (CFO) Henning Bæk fra Aalborg Portland Holding.

– Det seneste år har vist, at de internationale markeder spiller en stadig vigtigere rolle for koncernen i forhold til både vækst og risikospredning. Sidste års aktiviteter i særligt Tyrkiet og Egypten bidrog til en solid stigning i omsætningen, og vi kan samtidig se resultatet af investeringer i de to lande, der sikrede os yderligere fremgang på vores driftsresultat, fortsætter Henning Bæk.

Tidligere artikelNy salgsleder hos Frovin trækker på solidt branchekendskab
Næste artikelNye sikkerhedssko kan løse udbredt håndværkerproblem