Foto: Unsplash.com

Der findes både miljømæssige, sociale og økonomiske aspekter af bæredygtigt byggeri, som er vigtige at arbejde med. Molio, som arbejder for at styrke udviklingen og udbredelsen af bæredygtighed i hele byggeriet, har netop vundet et udbud på en række kurser i ”Vækstrettet Kompetenceudvikling”. Det er et EU-støttet projekt i BYG FYN, som skal udvikle byggebranchens kompetencer inden for blandt andet bæredygtigt byggeri.

Hvis regeringens mål om at nedbringe CO2-udledningen med 70 procent i 2030 skal fuldføres, så skal byggebranchen opstille konkrete løsninger. Det er med til at kræve nye kompetencer i hele byggeriets værdikæde, hvilket det nye projekt skal løse.

“Markedet for bæredygtigt byggeri er i kraftig vækst, og vi oplever en stor efterspørgsel på kompetenceløft fra byggevirksomhederne. Det handler både om de meget tekniske emner, og hvordan man som byggevirksomhed kan arbejde med forretningsmodeller og sælge sine produkter og ydelser”, siger Birgitte Junge, forretningsudvikler i BYG FYN, som har fået midler fra EU’s Socialfond til projektet ”Vækstrettet Kompetenceudvikling”.

Projektet skal skabe vækst gennem formidling af kompetenceudviklingsforløb til både små og mellemstore virksomheder i hele Region Syddanmark inden for blandt andet bæredygtigt byggeri.

Bæredygtige kompetencer og solidt samarbejde
Ligesom BYG FYN, så arbejder Molio – Byggeriets Videnscenter på at fremme bæredygtigheden på tværs af hele byggeriets værdikæde. Dette vil de opnå gennem digitalisering, samarbejde og videndeling.

Molio har blandt andet en kursusafdeling med særligt fokus på at udvikle kompetencegivende forløb, der skal sætter bæredygtigheden på dagsordenen. Og det er netop dette kursustilbud, som BYG FYN har udpeget til deres projekt.

Molios og BYG FYNs formål med kursusrækken er at skubbe byggeriets virksomheder i en mere bæredygtig udvikling og dermed til at blive mere konkurrencedygtige inden for bæredygtighed. BYG FYN har haft særligt fokus på, at der nu bliver udbudt helt nye kurser inden for salg: 
“Mange af de virksomheder, vi er i kontakt med i projektet, har efterlyst uddannelsesforløb inden for salg af rådgivningsydelser og materialer til bæredygtigt byggeri. Men det har ikke være muligt at finde eksisterende kursustilbud, som matchede efterspørgslen. Derfor er vi glade for, at Molio har budt ind med et godt koncept og et stærkt hold af undervisere”, siger Birgitte Junge.

Det er muligt for alle at deltage på kurserne, men små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark vil have mulighed for at få dækket op til 50 procent af prisen gennem BYG FYNs EU-projekt ”Vækstrettet Kompetenceudvikling”.

Tidligere artikelNy innovativ transportkasse vinder tysk pris
Næste artikelIntego får ny salgschef