Efter en turbulent start på jobbet med kommunenedlukninger er den nye administrerende direktør i Scandi Byg, Christian Halken, nu klar til at rette fokus mod en fremtid, hvor blandt andet virksomhedens konkurrenceevne står højt på dagsordenen.

Mandag den 2. november 2020 tiltrådte Christian Halken sin nye stilling som administrerende direktør hos Scandi Byg, og kun tre dage senere blev udmeldingen om kommunenedlukningerne af blandt andre Vesthimmerlands Kommune, hvor virksomheden har base, meldt ud. Det blev således alt andet end en rolig start på den nye, ledende post:  

“Jeg kan helt uden at tøve sige, at min start hos Scandi Byg på ingen måde har været kedelig. Fra første uge var der nok at tage hånd om, da vi skulle sikre, at vores produktion fortsat kunne køre, efter en stor del af medarbejderstaben ikke længere kunne møde på arbejde”, fortæller Christian Halken og fortsætter:

“Men vi fik løst udfordringerne på en rigtig god måde, og trods omstændighederne har min opstart i virksomheden været god med en varm modtagelse fra alle de nye kolleger. Jeg kan allerede nu mærke, at der i virksomheden er en rigtig god kultur for at passe på hinanden, da alle gør meget ud af at overholde coronarestriktionerne, og det er selvfølgelig utrolig glædeligt”.

Christian kommer fra en stilling som direktør med ansvar for operations hos KK Wind Solutions i Indien og har tidligere været ansat i forskellige ledende stillinger hos cementkoncernen FLSmidth i både ind- og udland. Men nu er han klar til at rette blikket mod træbyggeriet og ikke mindst at gøre Scandi Bygs brand og produkt endnu stærkere sammen med de nye kolleger:

“Man kan efterhånden ikke længere åbne en avis uden at læse om bæredygtighed og ikke mindst bæredygtighed i byggeriet, som spiller en stor rolle i forhold til at reducere det samlede CO2-udslip. Og det er en dagsorden, som jeg gerne vil være en del af. Her har vi blandt andet en opgave i at sætte fokus på træbyggeriet og dets mange miljøfordele, men også modulbyggeriet, som vi i endnu højere grad skal have gjort til det naturlige valg i dansk byggeri”, forklarer Christian Halken og fortsætter:

“Derfor vil en stor del af mit fokus den kommende tid – foruden at lære Scandi Byg og kollegerne bedre at kende – være på at gøre virksomhedens konkurrenceevne endnu bedre, end den allerede er i dag. Og her kan jeg bruge en stor del af min erfaring fra salg og kundeservice, som jeg har beskæftiget mig meget med i mine tidligere stillinger”.

Christian er uddannet reserveofficer (1989) og kemiingeniør fra University College of London (1995) og har desuden lederuddannelser fra blandt andet Henley Business School og den internationale handelshøjskole Insead. Privat er han netop flyttet fra Indien til Løgstør og har en kæreste samt to voksne døtre.

“Jeg glæder mig utrolig meget over nu at være tilbage i Danmark igen efter, at verden har været min arbejdsplads i næsten 25 år. Det bliver godt med en fast base og ikke mindst en ny rejse i en spændende virksomhed som Scandi Byg”, slutter han.

Tidligere artikelNu rykker beboerne ind i Danmarks første svanemærkede almene boliger
Næste artikelAjos a/s udruller effektiv LED-belysning på danske byggepladser