Pavillonleverandøren Adapteo Danmark har gjort Andreas Löfgren til ny administrerende direktør i Danmark. Med sig bringer han solid ledelseserfaring fra forskellige brancher og et mål om at sikre kontinuerlig udvikling med fokus på service i en branche, der lige nu står overfor flere udfordringer.

Adapteo Danmark og stillingen er ikke ukendt for Andreas. Han har siden november 2021 siddet som interim administrerende direktør for Adapteo Danmark. Men nu har han og Adapteo til begges tilfredshed valgt at gøre hans position permanent. Inden Andreas blev en del af Adapteo, har han haft flere senior roller, blandt andet COO hos Coor Service Management Danmark, samt arbejdet som konsulent på adskillige længerevarende opgaver og i midlertidige lederroller hos velrenommerede kunder som Aarsleff, Omexom og Polygon Group.

– Da jeg startede min rejse hos Adapteo Danmark i november 2021, var jeg stadig ny i branchen. Sidenhen har jeg i høj grad fået øjnene op for det store potentiale, der eksisterer på markedet, og som stadig er i udvikling, og den udvikling vil jeg meget gerne fortsætte med at være en del af, siger Andreas Löfgren.

Stort potentiale i fleksible bygninger

Udviklingen på det danske marked giver mange muligheder for Adapteo Danmark, mener Andreas:

– Det jeg ser, er en branche, som ikke har fundet sin form helt endnu. Der er mange kunder, der ikke kender nok til hvad, vi kan tilbyde. Vi skal ud at skabe behovet og dermed forretningen. Jeg tror, at markedet for fleksible bygninger ser anderledes ud, hvis man kigger på det om fem år.

Han fortsætter:
– Helt konkret ser vi hos Adapteo Danmark, at nogle regioner bruger midlertidige bygninger rigtig meget, hvor andre regioner slet ikke bruger den slags løsninger. Der er et kæmpe potentiale i de kunder, der hverken har prøvet det, har erfaring med det eller har kendskab til det.

Hans baggrund i servicebranchen, har givet ham en anden tilgang til forretningen, end hvis Adapteo havde hyret en internt fra byggebranchen. For der er stadig et uudforsket potentiale, hvis du spørger den nye direktør:

– Vi kan ekspandere servicen. Det er noget, der kan åbne ny markeder op. Vi skal udfordre, hvad vi sælger udover et modul, og det kan vi ved at gøre det så nemt for kunderne som muligt og levere en komplet og tilpasningsdygtig løsning på deres udfordringer. Så har vi givet dem endnu større værdi.

Et udfordret samfund

På trods af de mange fremtidsvisioner bliver det ikke en dans på roser for den nye administrerende direktør. For byggebranchen står lige nu – ligesom så mange andre brancher – overfor en række udfordringer. Den største er inflationen, mener Andreas:

– Vi går fra en periode med lav inflation til, at der nu er meget høj inflation. Den overgang påvirker unægtelig branchen. Det gælder både i forhold til, at der er større omkostninger for kapital, hvilket påvirker investeringerne samt forsigtighed ved at træde ind i projekter, som man ellers tidligere ville have gået i gang med. Og det skaber usikkerhed.

Men det lader ikke til at ryste den nye direktør, som ser muligheder fremfor begrænsninger. Og det er en oplagt mulighed for Adapteo, der netop slår sig på at være fleksibel i både op- og nedskalering af projekter:

– Vi er jo i en position, hvor vi kan tilbyde kunderne den fleksibilitet, de søger. De fleste gange oplever vi, at der er et behov, men at man ikke aner, hvor stort og hvor langsigtet det er – der kan vi tilbyde en fleksibilitet og komplet løsning, der giver en tryghed på kortere bane, fortæller Andreas Löfgren.

På et mere overordnet plan ser Andreas også, at Adapteo kan være en del af løsningen på den usikkerhed, der eksisterer i samfundet. Den nye administrerende direktør mener, at fleksible bygninger positivt kan supportere samfundet i fremtidens udfordringer. Om der er tale om corona, midlertidige flygtninge, mangel på plejehjemspladser eller noget helt fjerde, så ser han i høj grad Adapteo som en del af løsningen.

Hans evne til at se løsninger og opnå resultater i en branche fyldt med udfordringer er da også en af årsagerne til, at Adapteo valgte at gøre ham til administrerende direktør. Gennem hele perioden, hvor Andreas har været midlertidig direktør, har Adapteo Danmark oplevet en stor udvikling i forretningsvækst og markedsandel:

– Jeg er meget glad for endelig at kunne offentliggøre, at Andreas vil besidde rollen som permanent administrerende direktør i Danmark. Andreas’ personlige karaktertræk og lederstil kombineret med hans viste erfaring med at udvikle stærke virksomheder gennem vækst, gør ham til den ideelle kandidat til jobbet. De succeser, som den danske organisation har leveret det sidste år med Andreas i spidsen, understreger blot, at han er den helt rette, siger Ola Skogö, der er EVP med ansvar for Adapteo i Danmark, Finland og Norge.

Tidligere artikelNydesignede biobaserede etagedæk kan bane vejen for grønnere lydisolering
Næste artikelFra montør i Kuwait til salgschef hos Scantruck