Foto // Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S

Den store planlagte udvidelse af Gigantium i Aalborg er nu for alvor sat i gang. Udvidelsen omfatter en 4.300 kvm stor tilbygning med både hal- og fitnessfaciliteter. 

Gigantium blev vedtaget i Aalborg Kommunes budgetforslag for år 2019 til 2022, og nu er netop første spadestik til projektet taget. Den ikoniske hal i Aalborg danner rammen til en lang række af byens helt store sportsevents, og nu vil Gigantium med udvidelsen kunne rumme flere hal- og fitnessfaciliteter. Den 4.300 kvm store tilbygning fordeler sig på i alt tre etager. 

Det er aalborg-virksomheden TL BYG, som er totalentreprenør på byggeriet. De glæder sig over at de er kommet godt fra start med udvidelsen:
“Projektet har været længe undervejs, og vi har glædet os rigtig meget til at tage hul på det ekstraordinære byggeri i Gigantium. Trods den aktuelle situation kører vi med fuldt aktivitetsniveau i øjeblikket, mens vi naturligvis sørger for at følge myndighedernes anbefalinger og opfordringer nøje”, lyder det fra Jens Nielsen, der er salgsdirektør i TL BYG. 

Grundet de nuværende omstændigheder har de været nødt til at udskyde det traditionelle første spadestik-arrangement på ubestemt tid. Et festligt rejsegilde som TL BYG ser meget frem til, så snart situationen tillader det. 

Den nye tilbygningen skal placeres på sydvestsiden af Gigantium ved den eksisterende atletik- og idrætshal. Tilbygningen skal blandt andet rumme 2 sammenhængende sportshaller med tilhørende omklædningsfaciliteter, et stort træningsområde, konference- og mødelokaler samt behandlerrum og toiletfaciliteter. Sammen med udvidelsen bliver der lavet en ny hovedindgang og ankomstområde mod syd.

“Det har fra starten været afgørende for os, at tilbygningen er helt i tråd med Gigantiums arkitektoniske udtryk og identitet. Materialerne er derfor nøje udvalgt til både de indendørs faciliteter og den udendørs beklædning for at sikre, at hallen kommer til at fremstå som en samlet enhed”, forklarer Jens Nielsen.

Udvidelsen af Gigantium forventes at være færdig i efteråret 2021.

Tidligere artikelPå arbejdspladsen: Hver anden dansker er i tvivl om hvordan de beskytter sig mod
Næste artikelDet ny H.C. Andersens Hus begynder at tage form