Den rådgivende ingeniørvirksomhed Norconsult har oplevet en markant vækst i det forgangne år og kan præsentere det bedste regnskab nogensinde til trods for den usikre markedssituation som følge af coronakrisen. Selskabet løfter omsætningen med 11 procent til 212,5 mio. kroner og vokser med mere end 30 ansatte.  

Et udfordrende år er endt med et tilfredsstillende resultat for den rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomhed Norconsult. Virksomheden kan i dag præsentere et resultat før skat på 18,7 mio. kroner og en omsætning på 212,5 mio. kroner, der svarer til en stigning på 11 procent i forhold til året før, mens EBITA udgør 30,7 mio. kroner.

Adm. direktør i Norconsult Thomas Bolding Rasmussen udtaler:

– Vi er meget tilfredse med vores udvikling, og vores medarbejdere kan være stolte af det resultat, som de har opnået. Ved pandemiens start i 2020, var vi usikre på udviklingen, men vi har heldigvis været forskånet for standsning af byggeprojekter i større omfang. Vi har været i stand til at fortsætte og øge vores vækst på trods af udfordringerne, og vi er glade for, at vi har været med til at få samfundets hjul til at trille videre i en svær situation, siger Thomas Bolding Rasmussen.

Markedsorienteret tilgang har båret frugt

I disse år er byggebranchen under forandring, og det stiller krav til bedre og mere helhedsorienterede ydelser. Ifølge Thomas Bolding Rasmussen er totaløkonomi og et tæt samspil mellem ingeniører og arkitekter nøglen til vækst for Norconsult.

– Vi er meget opmærksomme på, hvad markedet efterspørger og lader det være styrende for, hvordan vi arbejder og hvilke ydelser vi tilbyder. De senere år har vi oplevet, at integreret design er efterspurgt som aldrig før, så vi har arbejdet fokuseret på at styrke vores gode samarbejde på tværs af rådgiverbranchen, siger Thomas Bolding Rasmussen.

I 2020 var det ikke kun bundlinjen, der voksede hos Norconsult. Medarbejderstaben er også blevet større med mere end 30 nye ansatte i forhold til året før. Dermed er medarbejdervæksten fortsat, hvilket betyder, at Norconsult nu har 260 ansatte.

– Det er helt i tråd med vores strategi om at skabe vækst og udbygge forretningen, både organisk og gennem opkøb. Markedet efterspørger, at vi er alsidige og kan arbejde på tværs, ligesom vi ønsker at blive endnu bredere og udbygge vores kompetencer bl.a. inden for bæredygtighed. Jeg synes, at årets resultat vidner om, at vi er på rette vej, siger Thomas Bolding Rasmussen.

Også for Norconsults norske moderkoncern blev 2020 et tilfredsstillende år med mere end 15 procents vækst.

Tidligere artikelNy regionschef til Kemp & Lauritzen i Midt- og Nordjylland
Næste artikelOutline opdaterer 190 udstillinger landet over