Foto: Kontraframe

I Ballerup er et nyt grønt og attraktivt boligområde på vej. Det er Jonstruplejren, som skal omdannes til et boligområde med blandede målgrupper og ejerformer, og Freja Ejendomme og Ballerup Kommune inviterede i søndags interesserede til en snak og en gåtur.

Det gamle militærområde i Ballerup skal omdannes til et grønt og attraktivt boligområde, og med Hareskoven som nabo bliver der rig mulighed for at få naturen helt tæt på. Søndag blev det første skridt taget, da 250 interesserede borgere mødte op til en snak og en rundvisning i det gamle militærområde. De var inviteret ind i det ellers lukkede område af Freja Ejendomme, som er grundejere, og af Ballerup Kommune. Efter arrangementet havde alle mulighed for skriftligt at aflevere uddybende kommentarer og spørgsmål.

Carsten Rasmussen, direktør i Freja ejendomme siger: “Det er utrolig positivt, at så mange møder op i dag, og mine kollegaer og jeg havde en masse gode samtaler med folk fra området. Lige nu er vi så tidligt i processen, at ingen ved hvordan et fremtidigt boligområde kommer til at tage sig ud. Vi er sammen med Ballerup Kommune i færd med at få foretaget de indledende undersøgelser af blandt andet natur og dyreliv, infrastruktur og trafik og derefter skal projektudviklingen og den politiske proces gå hånd i hånd i Ballerup Kommune”. 

Fakta om Jonstruplejren
Jonstruplejren består af ca. 30 bygninger, primært bygget i 1950-1996 med nogle senere tilbygninger og har huset Flyvevåbenet. Grundarealet er på ca. 302.000 m², hvoraf de 95.000 m² består af fredsskov. Bygningsmassen består af ca. 24.000 m² bygninger, samt 819 m² vej.

Tidligere artikel​Arkitema og COWI skal udvikle Cold Hawaii
Næste artikelNy regionsdirektør skal styrke STARKs position