Netop nu starter nedrivningen af de gamle kasernebygninger i Odense. Nedrivningen er et led i byudviklingsplanen af det nye Thors Have, der skal gøre det tidligere kaserneområde til Odenses nye bæredygtige bydel med boliger, servicefunktioner, fælles faciliteter og grønne områder.

I disse dage lyder startskuddet til et byudviklingsprojekt kaldet Thors Have ved Rismarksvej i Odense. Ambitionen er at skabe et attraktivt og levevenligt område, der danner rammen om det gode liv på tværs af alder og sociale grupper.

Området omkring Thors Have har tidligere været et militærdepot og garageanlæg, men står i dag uberørt. Derfor bliver der nu sat skub i videreudviklingen af området, der skal være med styrke Odenses grønne identitet. Bag projektet står Jensen Gruppen, der siden 1986 har beskæftiget sig med byggeri og ejendomme.

Vi ser frem til at starte op i Thors Have, hvor vi vil medvirke til at skabe projektudvikling, der sætter fokus på bæredygtighed, kvalitet, æstetik og funktion i byudviklingen. Odense er i vækst, og vi ser mange muligheder for at bidrage der, hvor vi er bedst. Thors Have bliver ikke blot hjemsted for kvalitetsboliger, men vi udvikler også hele nærområdet og skaber et nyt byområde, der lever op til Odense Kommunes bystrategi,” siger Karsten Hjarsø, CEO i Jensen Gruppen.

Fra militærdepot til fredfyldt boligområde  

Byudviklingen Thors Have indeholder i alt 71.000 m2 grund, som er opdelt i ni byggefelter. Frem mod 2021 vil nedrivningsarbejdet gøre klar til, at der kan tages første spadestik på det første af byggefelterne, hvor godt 9000 m2 bliver udlagt til nye boliger, der kommer til at bestå af 70 familieboliger og 30 seniorboliger. I alt vil der i de kommende år skulle bygges for omkring 1,5 mia. i Thors Have.

Henover de næste mange år bliver området desuden videreudviklet med stisystemer, nyttehaver og parkeringsmuligheder, der øger attraktiviteten, mens den kommende letbane øger tilgængeligheden, når den åbner med et stop 200 meter fra Thors Have.

Vi ønsker at være med til at skabe bæredygtige bydele i bred forstand. Vi er vant til at bygge i materialer, der giver det bedste indeklima, og vi arbejder med de nyeste teknologier og byggeløsninger til at sikre en bedre grøn omstilling. I Thors Have er de vigtige værdier i høj grad også praktiske løsninger i byrummet som fx mulighed for fælles samvær, fordi vores måde at leve på i tætte boligområder ændrer sig,” siger Karsten Hjarsø, og fortsætter:

Det er disse aspekter, altså både liv, miljø og bebyggelse, der gør, at vi alle er meget optaget af projektet i Odense. Vi vil derfor stille krav om god kvalitet, samt gode og bæredygtige løsninger i Thors Have, og jeg glæder mig over, vi med dette projekt kan bidrage til at understøtte Odenses grønne identitet.

Nedrivningsarbejdet på grunden, der varetages af J. Jensen Nedrivning, løber de kommende måneder. I alt skal ca. 10.000 m2 bygninger nedrives.

Tidligere artikelNy økonomichef og ny overmontør hos Nordelektro A/S
Næste artikelStor ejendomstransaktion i helt nyt Aarhus Nord-boligområde