Onsdag tog 1927 Estate og Adsbøll i fællesskab første spadestik til 144 nye lejligheder i Aarhusforstaden Tilst. De første beboere forventes at flytte ind i slutningen af året. Projektets 7.108 m2 er fordelt på fire blokke med et indbydende gårdmiljø som socialt
omdrejningspunkt i midten.

”Vi glæder os over at første spadestik til opførslen af Karré C er taget. Byggeriet baserer sig på de mange gode erfaringer, vi har fra de godt 500 boliger, vi allerede har været med til at udvikle og opføre i Blomsterhaven” fortæller adm. direktør i 1927 Estate, Søren Hampen Kristensen og fortsætter:

”Udover stort fokus på materialevalg og optimal udnyttelse af kvadratmeterne, har vi valgt at opføre et DGNB-certificeret byggeri ud fra ønsket om at bidrage til mere bæredygtighed i byggebranchen.”

Adsbøll, der er totalentreprenør på byggeriet, forventer første delaflevering af det DGNB-guld certificerede projekt i december 2021.

”Første spadestik er altid en stor dag – også i disse corona-tider. Det er her, vi afslutter måneders indledende projektproces på de 144 lejligheder i Blomsterhaven med teamet i 1927 Estate samt rådgivere og går i jorden. Dermed går vi over i den fase, hvor vi vækker byggeriet til live. Vi glæder os til at få skabt fundamentet under alle vores indledende ideer og tanker, og over de kommende måneder at skabe rammerne for det gode liv, som vi synes dette byggeri kommer til at repræsentere,” fortæller Henrik Koch, projektudviklingsdirektør i Adsbøll.

Akademiingeniør Svend Poulsen A/S, KAARK og ARKPLAN er rådgivere på projektet

Tidligere artikelOutrup Vinduer & Døre ansætter ny digital medarbejder
Næste artikelFørste spadestik til 144 nye lejligheder i Aarhus