Værktøjsproducenten Festool sender tre nye akku-støvsugere på markedet. Dermed bliver det nemmere for håndværkere at beskytte sig mod støv selv uden en stikkontakt i nærheden.

Et sundt og støvfri arbejdsmiljø er vigtigt for både håndværkeren og gulvlæggeren, og derfor er der behov for fleksible støvsugere til at holde støvet nede. Festool har lanceret tre nye akku-støvsugere med høj mobilitet, uafhængighed og uden snublefarer. CTC SYS er en kompakt støvsuger til spontan brug og til service- og småopgaver. CTC MIDI og CTC MINI er optimale til save-, slibe- og boreopgaver.

“Mobilitet er vigtigt for vores kunder, og det er grunden til, at vi igen udvider vores batterisortiment. Samtidig er der også altid den forventning fra vores kunder, at produktets ydeevne ikke forringes. Derfor er akku-støvsugerne udstyret med samme sugeevne som ledningsvarianterne i samme klasse. Sammenholdt med fleksibiliteten gør det dem optimale til enhver type opgave,” forklarer Paw Mikkelsen, tømrer og produktspecialist hos Festool.

CTC SYS er en kompakt støvsuger til spontan brug og til service- og småopgaver. Foto: Festool.

Bluetooth er det nye sort

Støvsugerne er en del af Festools 18 V-system, hvor batterierne indeholder Bluetooth. Dels har det den betydning, at støvsugerne kan registreres via Festool-appen, dels betyder det, at støvsugerne kan bruges i samspil med andet akku-værktøj og blandt andet starter automatisk.

“Grundet Bluetooth-funktionen starter støvsugeren automatisk, når man starter et andet akku-værktøj, og det betyder, at man hele tiden får minimeret den store mængde støv, der unægtelig vil komme, når man starter sin rundsav eller lignende,” forklarer Paw Mikkelsen og uddyber om Bluetooth funktionen:

“Alt bliver mere og mere digitalt. Det gælder også værktøj. Bluetooth betyder, at vi kan bruge det digitale til at forbedre vores værktøj. For eksempel er det nemt via vores app at registrere udstyret via Bluetooth. Samtidig er det muligt at lave fejlfindinger på elektronikken i udstyret. Og så er der den klare fordel, at Bluetooth-funktionen sidder i batterierne, og dermed følger funktionen med, uanset hvilket redskab eller værktøj batteriet bliver sat i. Batteriet kommer på den måde til at være styrende, og man kan flytte batteriet alt efter, hvilken maskine man skal i kontakt med.”

CTC SYS og CTC MIDI og MINI blev tilgængelig på markedet i slutningen af 2022.

Tidligere artikelLigestilling i centrum for samarbejde mellem teknikentreprenør og projekt for piger og kvinder
Næste artikelIsolering af alle europæiske boligbygninger kan reducere energien til rumopvarmning med 44 %