De første beboere i AP Pensions nye friplejehjem i Nørager ved Rebild er klar til at flytte ind. Det er Danske Diakonhjem, der er den største ikke-kommunale aktør på ældreområdet, som vil stå for driften af friplejehjemmet, der indeholder i alt 40 friplejeboliger. Pressen er velkommen ved den officielle åbning af Nørager Friplejehjem den 27. oktober klokken 12.00, hvor formand for Sundhedsudvalget i Rebild Kommune, Lene Schmidt Aalestrup, er blandt deltagerne. De første beboere flytter ind fra den 1. november.

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har i starten af efteråret fået overdraget sit nye friplejehjem i Nørager ved Rebild af entreprenøren, Byggefirmaet Knudsgaard, og de første beboere kan fra den 1. november 2020 flytte ind på friplejehjemmet i Nordjylland.

AP Pensions friplejehjem i Nørager består af 40 boliger, der hver har to værelser, bad og toilet samt tekøkken fordelt på 80 kvadratmeter inklusive adgangsarealer og fællesarealer. Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, er glad for, at beboerne nu kan flytte ind i deres nye hjem.

Opførelsen af friplejehjemmet er forløbet helt efter planen. Derfor er vi meget glade for, at vi nu kan overdrage nøglerne til beboerne og Danske Diakonhjem. Med Danske Diakonhjem får beboerne de bedst mulige betingelser for at leve et godt ældreliv i Nørager Friplejehjem“, siger Peter Olsson.

Et friplejehjem adskiller sig fra traditionelle plejehjem ved, at det ikke er formelt tilknyttet den lokale kommune gennem en særlig driftsoverenskomst. Dermed har friplejehjemmet et større råderum til selv at bestemme, hvordan stort og småt bedst tilrettelægges.

Hvis man er visiteret til en plejebolig af sin kommune, kan man vælge et friplejehjem, hvor end i landet det ligger, og et friplejehjem er hverken dyrere for borgeren eller samfundet. Friplejehjem tilbyder typisk en række ydelser som særlige tilkøbsmuligheder. Det kan være ekstra rengøring, wellness eller ledsagelse ud af huset til fester og andet. Dermed får beboerne mulighed for at leve et aktivt liv i trygge rammer, forklarer Peter Olsson.

For AP Pension er det vigtigt, at vi kan være med til tilbyde gode og trygge rammer til folk i den tredje alder. Med friplejehjemmet kan vi tilbyde de borgere, der ønsker at flytte til en mindre og mere tryg bolig et rigtig godt alternativ, samtidig med at der fortsat er mulighed for at leve et aktivt liv sammen med andre“, fortæller Peter Olsson.

Formand for Sundhedsudvalget i Rebild Kommune, Lene Schmidt Aalestrup, der er blandt gæsterne ved åbningen, ser frem til, at de første beboere kan flytte ind.

Vi er stolte over, at AP Pension har valgt at placere deres første friplejehjem i Nørager. Det beviser, at Rebild Kommune er en kommune i udvikling. Samtidig er vi glade for at ældre borgere rundt om i landet har fået endnu en god grund til at søge mod Rebild Kommune“, siger Lene Schmidt Aalestrup.

Hos Danske Diakonhjem er der stor glæde over, at friplejehjemmet er klar til indvielse.

Vi har set frem til, at vi sammen med AP Pension kan byde de første beboere velkommen. Med åbningen kan vi nu gøre brug af vores store ekspertise i at drive friplejehjem, så vi kan være med til at give beboerne et godt ældre liv. Vi vil være med til at gøre vores til, at beboerne nyder livet i Nørager“, siger direktør hos Danske Diakonhjem, Emil Tang.

Tidligere artikelStørre sporbarhed og dokumentation af byggeaffald
Næste artikelAnders Lyng Andersen fra Bygma Bindslev kan fejre 25-års