AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har sammen med totalentreprenøren, Hoffmann, torsdag den 15. april fejret rejsegilde for uddannelses- og forskningscenter, som AP Pension opfører i Kalundborg. AP Pension ejer bygningen, som Novo Nordisk Fonden, Novo Nordisk, Novozymes og Professionshøjskolen Absalon står bag. De bærende konstruktioner i bygningen er bygget i træ, hvilket reducerer CO2-udledningen i opførelsen af bygningen.

Sammen med totalentreprenøren Hoffmann har AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, netop fejret håndværkerne, der står for opførelsen af AP Pensions uddannelses- og forskningscenter i Kalundborg, Biomanufacturing Project House (BPH). Det kommende uddannelses- og forskningscenter, som Novo Nordisk Fonden, Novo Nordisk, Novozymes og Professionshøjskolen Absalon står bag, bliver i videst muligt omfang opført i bæredygtige materialer, hvilket blandet andet kommer til udtryk ved, at de bærende konstruktioner på den 1.550 kvadratmeter store bygning er udført i træ. Ved rejsegildet kunne folkene bag projektet afsløre det fremtidige navn for centeret, der fremover hedder Helix Lab.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, glæder sig over det store arbejde, som håndværkerne udfører i opførelsen af Helix Lab.

– Selvom Helix Lab ikke er det største byggeri, vi har opført, så er det med sit store fokus på maksimal bæredygtighed et ganske særligt byggeri. Vi er meget glade for, at håndværkerne og Hoffmann som totalentreprenør formår at realisere de mange bæredygtige tanker, der er for Helix Lab, siger Peter Olsson, der samtidig sætter stor pris på, hvor effektivt arbejdet med at få opført Helix Lab er: 

– Det går hurtigt med opførelsen af bygningen, der blev taget første spadestik i november sidste år, og nu har vi netop kunnet fejre rejsegilde. Vi forventer, at Helix Lab står helt klar i september i år. For AP Pension er bæredygtighed meget vigtigt, og derfor er vi også stolte over, at vi kan fejre rejsegilde for Helix Lab, hvor der er fokus på bæredygtighed fra inderst til yderst. Det fokus gør, at bygningen bliver DGNB guld-certificeret, siger Peter Olsson.

Kalundborg Kommunes borgmester, Martin Damm, er begejstret for, at Helix Lab nu er så langt, at der kan fejres rejsegilde for projektet.

– I Kalundborg Kommune har vi et stort fokus på at samarbejde med erhvervslivet og uddannelsesverdenen om at skabe en række stærke, bæredygtige uddannelses- og forskningsinstitutioner, og det fokus understøttes på allerbedste vis af Helix Lab. Udover at tiltrække studerende, så kan centret også være med til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til kommunen. Det bæredygtige fokus i opførelsen spiller perfekt sammen med Kalundborg Kommunes visioner for fremtiden, siger Martin Damm.

AP Pension ejer Helix Lab, som Novo Nordisk Fonden, Novo Nordisk, Novozymes og Professionshøjskolen Absalon står bag. Hos Professionshøjskolen Absalon glæder de sig over, at byggeriet går efter planen.

– Vi glæder os meget til, at vi kan tage Helix Lab i brug. Det er en bygning, hvor brugerne kommer til at få de bedst mulige rammer, og hvor der er tænkt nogle rigtig gode tanker, der er med til at bidrage til den bæredygtige udvikling.  Vi ser frem til at følge det fortsatte arbejde, som AP Pension og Hoffmann udfører, siger Camilla Wang, rektor for Professionshøjskolen Absalon.

Totalentreprenøren Hoffmann, der står for opførelsen, er glad for at være en del af projektet.

– Lige fra første spadestik har opførelsen kørt efter planen. Vi er glade for, at vi sammen med AP Pension kan være med til at realisere de mange bæredygtige tanker, der er for projektet. Opførelsen af de bærende konstruktioner i træ er et bevis på, at AP Pension mener det alvorligt, når de taler om bæredygtighed i byggeriet. Vi er nu klar til at få sidste del af opførelsen på plads, så kan vi kan aflevere Helix Lab til AP Pension i september, siger Peter Petersen, afdelingschef hos Hoffmann.

Tidligere artikelDansk designvirksomhed opruster på flere fronter
Næste artikelStyrk din faglige viden om træbyggeri