AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, og Danske Diakonhjem har indgået en aftale om et kommende svanemærket friplejehjem i Nyborg med 67 friplejeboliger. AP Ejendomme vil eje friplejehjemmet, mens Danske Diakonhjem, som lejer, vil stå for driften. Totalentreprenøren 5E Byg kommer til at stå for opførelsen af byggeriet.

I efteråret 2020 kunne AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, fejre indvielsen af sit første friplejehjem, der åbnede i Nørager ved Rebild. I Horsens opfører AP Ejendomme også et friplejehjem, og inden længe kan AP Ejendomme sætte gang i opførelsen af endnu et friplejehjem – denne gang i Nyborg Kommune. For AP Ejendomme har netop indgået en aftale med Danske Diakonhjem, der er den største private aktør på plejeområdet herhjemme, om driften af AP Ejendommes kommende friplejehjem i Nyborg ved det naturskønne område Strandhøjen, hvor stranden møder Storebælt.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, glæder sig over aftalen om friplejehjemmet.

Vi er rigtig glade for aftalen med Danske Diakonhjem om den fremtidige drift af vores kommende friplejehjem i Nyborg. Danske Diakonhjem står for driften af vores friplejehjem i Nørager og vil også stå for driften af vores kommende friplejehjem i Horsens. Vi har et virkelig godt samarbejde med Danske Diakonhjem, og vi ser frem til at fortsætte det samarbejde i Nyborg“, siger Peter Olsson.

Et friplejehjem adskiller sig fra traditionelle plejehjem ved, at det ikke er formelt tilknyttet den lokale kommune gennem en særlig driftsoverenskomst. Dermed har friplejehjemmet et større råderum til selv at bestemme, hvordan stort og småt bedst tilrettelægges.

Hvis man er visiteret til en plejebolig af sin kommune, kan man vælge et friplejehjem, hvor end i landet det ligger. Et friplejehjem er hverken dyrere for borgeren eller samfundet. Friplejehjem tilbyder typisk en række ydelser som særlige tilkøbsmuligheder. Det kan være ekstra rengøring, wellness eller ledsagelse ud af huset til fester og andet. Dermed får beboerne mulighed for at leve et aktivt liv i trygge rammer.

For os som pensionsselskab giver det god mening, at vi opfører friplejehjem, så vi også kan være med til at sørge for, at folk i den tredje alder har mulighed for at vælge gode og trygge boliger via deres pensionsselskab. Samtidig ser vi det også som vores pligt at sørge for, at vi kan tilbyde vores kunder flere forskellige boligmuligheder“, fortæller Peter Olsson, der forventer, at friplejeboligerne er klar til indflytning i starten af efteråret 2022.

Direktør for Danske Diakonhjem, Emil Tang, er glad for, at AP Ejendomme og Danske Diakonhjem, der har over 60 års erfaring med at drive private plejehjem, fortsætter samarbejdet om endnu et friplejehjem.

Vi er stolte over, at vi igen skal samarbejde med AP Ejendomme om et nyt friplejehjem. Gennem vores lange og store erfaring, med etablering og driften af friplejehjem, har vi forudsætningerne for, med baggrund i Danske Diakonhjems værdier, at kunne tilbyde de kommende beboere en professionel pleje og omsorg i de bedst mulige rammer. Med aftalen på plads ser til vi frem til at følge opførelsen af friplejehjemmet i Nyborg. Vi glæder os allerede til, at beboerne flytter ind“, siger Emil Tang.

Totalentreprenøren 5E Byg, som AP Ejendomme – med succes – har arbejdet sammen med ad flere omgange, kommer til at stå for opførelsen af friplejehjemmet, der efter planen bliver sat i gang i løbet af sommeren. Friplejehjemmet i Nyborg kommer til at bestå af boliger på to eller tre værelser.

Hos 5E Byg ser de frem til at sætte gang i byggeriet.

Det er nogle spændende tanker, som AP Ejendomme har gjort sig for friplejehjemmet i Nyborg. Vi er glade for, at vi kan være med til at realisere de mange ideer, der er for friplejehjemmet. Samtidig ser vi frem til endnu et godt samarbejde med AP Ejendomme“, siger Teknisk Direktør hos 5E Byg, Torben Nielsen.

Tidligere artikelTak for at stille krav – men husk nu renoveringen!
Næste artikelDansk design pryder norsk luksushotel