Foto: PR // Outline Vinduer

Der er fortsat travlt i byggebranchen. Vinduesproducenten Outline Vinduer oplever en usædvanlig stor efterspørgsel på Hurtig Levering-konceptet. Efterspørgslen har resulteret i en stigning på 50 procent af den andel, der der bliver solgt ved Hurtig Levering – en ny rekord for virksomheden. 

Leveringstiden kan have en stor betydning for valg af leverandør i byggebranchen. Det mærker Outline Vinduer, som oplever en støt stigende efterspørgsel på virksomhedens Hurtig Levering-koncept, der garanterer levering inden for blot to uger. Faktisk er efterspørgslen nu så stor, at vinduesproducenten har øget den andel, der bliver solgt med Hurtig Levering, med 50 procent. 

“Det har altid været vores Standard Levering, hvor man får leveret sine vinduer og døre på tre til fire uger, der har fyldt mest i vores produktion. Men vi ser i stigende grad en tendens til, at vi bliver nødt til at øge kapaciteten til vores Hurtig Levering-koncept, hvor produkterne bliver leveret på kun to uger. Her ligger virksomheden netop nu på indeks 150, hvilket er det højeste niveau nogensinde,” forklarer direktør i Outline Vinduer, Jens Sørensen, som ser flere forskellige forklaringer på den stigende efterspørgsel på kortere leveringstid:

“Helt overordnet skyldes efterspørgslen naturligvis travlhed i byggebranchen. Der er stadig meget at se til, og derfor bliver der dels købt mere, og dels bliver hastighed i stigende grad et konkurrenceparameter. Derudover har vi i 2019 også øget det sortiment, vi har på Hurtig Levering, til nu også at omfatte skråelementer.”

Har øget tilbudshastigheden for kunder  
Jens Sørensen understreger også betydningen af størrelsen på ordrerne og hastigheden i behandlingen af tilbud. Vinduesproducenten har nemlig øget tilbudshastigheden på virksomhedens mindre ordrer, som typisk er den type ordrer, der bliver bestilt med Hurtig Levering-konceptet:

“Vi fokuserer i høj grad på at kunne give tilbud til kunden inden for kortest mulig tid, og her har vi netop øget tilbudshastigheden yderligere på små ordrer, så vi her kan give tilbud til kunden inden for bare tre timer. Og det har uden tvivl også haft betydning for det høje indeks på leveringskonceptet, da det typisk er de mindre ordrer, der bliver købt med Hurtig Levering,” forklarer Jens Sørensen og understreger, at den hurtigere tilbuds- og ekspeditionstid ikke påvirker leveringssikkerheden.

Outline Vinduer har en leveringssikkerhed, der ligger stabilt over 99 procent. Derved er vinduesproducenten i stand til at overholde den oprindelige leveringsaftale ved flere end 99 procent af alle bestillinger – en usædvanlig høj procentdel for branchen. 

“Den høje leveringssikkerhed skyldes ikke alene, at vi har nogle fleksible medarbejdere, der producerer vinduer og døre døgnet rundt, men også, at vi har nogle dygtige samarbejdspartnere på fragtdelen. Her er skal fragtvirksomheden Visti Christensen også have en stor del af æren for den høje leveringssikkerhed i virksomheden,” slutter Jens Sørensen.

Outline Vinduer har i dag tre leveringshastigheder; Standard Levering på tre til fire uger, Hurtig Levering på to uger og Lyn Levering på fire dage.

Tidligere artikelDansk møbelværksted søger ny ejer
Næste artikelEU-støttet videreuddannelsesprojekt er en succes for byggebranchen