Foto: PR / Pernille Dansbo 

27 årige Pernille Dansbo er indtrådt i et rigtigt mandefag, som isolatør, men hun er rigtig glad for sit uddannelsesvalg. Mange flere skal have få øjnene op for et spændende fag med de rigtige jobmuligheder. 

Mange veje fører til Rom. Dette er Pernille Dansbo et fremragende eksempel på. Oprindeligt er hun uddannet inden for detailbutik og tøj, men butikslives og de lange åbningstider, fik hende til at ændre levevej.

”Jeg meldte mig til et afklaringsforløb på AMU SYD, hvor jeg snusede til en fremtid som teknisk isolatør eller plastmager. Jeg kom i prøvepraktik som isolatør hos Persolit i Grindsted. Her blev jeg sikker på, at det var dét, jeg skulle, da jeg fik muligheden for at komme ud i marken til kunderne og prøve håndværket af med isolering,” siger Pernille Dansbo, som på nuværende tidspunkt er i voksenlære som teknisk isolatør.

Nu bøjer og klipper hun blikplader for at isolere for kulde, varme, lyd og vibrationer. Hun har netop afleveret en opgave, hvor hun har givet sit personlige bud på lydisolering i hendes søns børnehave. Hun er glad for et fag, da hun mener at det er spækket med faglige udfordringer og et stort udbud af gode jobs. 

Kort vej til isolering
Men vejene er mange til faget som teknisk isolatør. AMU SYD vil give mange flere muligheden for at komme ind i branchen. Derfor tilbydes en række kurser omhandlende isolering. Kurserne kan differentieres efter den enkelte kursists beho, hvilket de har god erfaring med.

”Erhvervslivet leder med lys og lygte efter medarbejdere til isoleringsbranchen i en tid, hvor der er fokus på at spare på energien. Derfor tilbyder vi nu AMU-kurser inden for området. Kurserne henvender sig til dem, der gerne vil ind og arbejde ufaglært i isoleringsbranchen,” fortæller Ole Møller, Salgs- og marketingchef hos AMU SYD.

Opkvalificering i faget
Når de første kurser ruller i marts, er det inden for pladeudfoldning. Efter seks uger er den enkelte kursist klar til et job i en isoleringsvirksomhed som gammeldags arbejdsmand. Kurserne er således også et godt tilbud til de virksomheder, som skal have opkvalificeret deres medarbejdere inden for netop dette fag.

”Via en række af AMU-kurser inden for isolering kan vi bane vejen for, at mange – som aldrig havde tænkt dette fag som en jobmulighed – kommer i gode og blivende job. En del vælger også at gå i voksenlære på erhvervsuddannelsen som teknisk isolatør. Akkurat lige som Pernille Dansbo,” forklarer Ole Møller.

Tidligere artikelRenoveringsmarkedet skal drive bæredygtig omstilling
Næste artikelByggefirma skifter strategi