Udvidelsen af Thyhallen på 3.500 kvadratmeter omfatter både en hal i fuld størrelse, en multihal samt en renovering af den eksisterende opvisningshal. Det hele er en del af helhedsplanen om et moderne regionalt center for livskvalitet.

Hos Thisted Kommune har man en plan om at skabe et regionalt center for livskvalitet gennem sundhed, bevægelse, fællesskab og kultur. Udvidelsen af Thyhallen, som er egnens største idrætscenter, er første etape. Kommunen har udpeget NCC-entreprenøren Jakobsen & Blindkilde, til at løse opgaven med at skabe et fantastisk sted, for sunde aktiviteter. De skal stå for byggeriet sammen med Viborg Ingeniørerne og arkitektfirmaet CUBO.

Det er dejligt at være med at udvikle et spændende projekt, som vil styrke sundheden og fællesskabet i Thy. Sammen med vores partnere bygger vi et moderne og fleksibelt anlæg, som jeg er sikker på, at lokalsamfundet får stor glæde af i mange år,” siger Claus Michael Pedersen, senior tilbudschef hos Jakobsen & Blindkilde, der en del af NCC-koncernen.

Multihal og en hal i fuld størrelse

Byggeriet omfatter en multihal med springfaciliteter og andre faciliteter til bl.a. gymnaster. Opførslen sker sydvest for Thyhallen og bygges desuden sammen med den. Der laves en mobil tilskuertribune, der ligeledes kan fungere som skillevæg mellem de to haller.

Arkitekturen vil medvirke til at forløse den samlede vision for hele området ved at skabe inviterende rammer og funktionelle løsninger, der understøtter fællesskaber og sammenhænge på tværs af stedets mange aktiviteter og brugergrupper,” siger arkitekt Søren Rasmussen fra CUBO.

Multihallen bygges i fuld højde på otte meter og får lavt siddende vinduer langs den sydvendte facade, så der dermed sikres udkig til omgivelserne. Desuden vil der til både multihallen og den nye hal, laves ovenlys, så de begge får et diffust dagslys. Hallerne laves af en stålrammekonstruktion med mineraluldspaneler som ydervægge, perforerede trapezplader, tagisolering og tagpap som tag.

Byggeopgaven omfatter et samlet areal på 3.500 kvadratmeter.

Viborg Ingeniørerne glæder sig til igen at løse et nyt stort idrætsanlæg sammen med Jakobsen & Blindkilde og Cubo arkitekter. Vi ser også frem til et godt og konstruktivt samarbejde med bygherren og bygherrerådgiver om projektet til gavn for idrætslivet og sammenholdet i Thisted Kommune,” siger Karsten Lindberg, administrerende direktør hos Viborg Ingeniørerne.

Projektet er en del af Thisted Kommunes strategiplan ”Thy på forkant”, der har modtaget støtte fra Erhvervs- og Vækstministeriet, KL og Realdania. Når hallerne er færdige, skal der i to nye etaper skabes et Center for Sundhed samt helt nye udearealer omkring Thyhallen.

Thisted Kommune glæder sig i særlig grad over, at der er meget stor overensstemmelse mellem det projekt brugerne har være med til at udvikle, og projektet fra Jakobsen og Blindkilde. Desuden er det glædeligt, at de nye faciliteter er blevet udviklet med multifunktioner for øje, så f.eks. skoler, institutioner, foreninger, kommunale sundhedstilbud og mange andre kan få glæde af dem,” siger borgmester Ulla Vestergaard.

Færdigprojektering af byggeriet begynder i juni 2020, og til november 2021 forventes byggeriet afsluttet.

Ordren er samlet på ca. 33.000.000,-  DKK.

Tidligere artikelABC Pavilloner og Concept Living ansætter 20 nye medarbejdere
Næste artikelDer skrues op for bæredygtigheden hos Knauf