Næste step i den grønne omstilling tages hos gipsproducenten Knauf, der ansætter Sofie Witte som ny sustainability manager. Sofie Witte skal i alle processer sikre bæredygtighed og referer direkte til adm. direktør Morten Søborg.

Tidligere på året lancerede Knauf et banebrydende samarbejde med Hobro Varmeværk, hvor overskudsvarme fra Knaufs produktion, lokalt bliver brugt til at opvarme op til 1200 husstande. Knauf er nu gået et skridt videre i deres bæredygtighedsindsats, og har ansat Sofie Witte som sustainability manager

Vi har en vision om at skabe rammerne for banebrydende udvikling i byggeriet. Det forpligter os til at tænke langsigtet og passe på vores ressourcer. Vi har i mange år arbejdet med at mindske spild og gøre vores løsninger så bæredygtige som muligt. Nu tager vi næste skridt og ansætter Sofie Witte for at sikre os, at bæredygtighed bliver tænkt ind i alle processer på tværs af organisationen“, siger Morten Søborg.

Bæredygtighed i alle processer

Sofie Wittes opgave som sustainability manager bliver at kigge både indad og udad i jagten på en mere bæredygtig produktion. Alle fabrikkens processer indadtil skal ses efter i sømmene for at sikre, at bæredygtighed og cirkularitet er tænkt ind fra starten.  

Sofie Witte skal være en kulturbærer, som sikrer, at vores vision og strategi indenfor bæredygtighed forankres på tværs af organisationen. Når vi sætter et nyt projekt i søen, skal det bidrage til en bedre fremtid på alle tre bæredygtighedsparametre“, siger Morten Søborg.

Partnerskaber

Mens de interne processer skal gennemgås med tættekam, får Sofie Witte også ansvaret for at etablere partnerskaber udadtil. Hun skal derfor række ud til andre spillere i branchen for at sikre, at bæredygtighed er tænkt ind i alle led af værdikæden. Det gælder i første omgang genbrugspladserne, hvor Knauf i samarbejde i Gipspladeforeningen er ved at afdække barriererne for mere genbrugsgips i byggeriet.

Op til 30% af vores gipsplader består af genbrugsgips. Det er vi stolte af, men hvis vi skal nå vores målsætning om, at intet skal gå til spilde, skal vi have endnu mere genbrugsgips ind i produktionen. Derfor har vi startet et samarbejde med genbrugspladserne og nedriverne for at blive klogere på, hvordan gipsen bliver sorteret, og hvad vi kan gøre for at få mere genbrugsgips. Samtidig skal vi se på indretningen af byggepladserne for at undersøge om, vi kan gøre noget ude på pladserne for at få en bedre sortering“, siger Sofie Witte.

Knaufs egne målsætninger om bæredygtighed, er ikke det eneste som genbrugsgipsen har betydning for. Hvis man kan udnytte ressourcerne bedre, giver det også en positiv effekt for samarbejdspartnerne:

Vores mål er at bidrage til en mere bæredygtig byggebranche. Jeg tror, at de fleste kunder ved, at bæredygtighed er kommet for at blive. I en global verden er det ikke nice to have, men need to have. Hvis vi kan hjælpe hinanden gennem stærke partnerskaber til at skabe en mere grøn fremtid, så gavner det os alle sammen“, slutter Sofie Witte.

Tidligere artikelThyhallen skal udvides af Jakobsen & Blindkilde
Næste artikelDianalunds nye bæredygtige bydel skal Sweco designe ud fra FN’s verdensmål