Illustrationer: A. Enggaard A/S

Pensionsselskabet PKA har gang i byggeriet flere steder i Gellerup. De første boliger med navnet Zebra House er færdigbyggede, og der er stor rift om de nye lejligheder.

Gellerup er et område i udvikling, og målet er, at det skal blive et attraktivt boligområde. Med nyopførte lejligheder, som bliver revet væk, ser det ud til, at udviklingen er på rette vej.

Et område i udvikling
Den 20. oktober var der åbent hus i det nyopførte Zebra House i Gellerup, som er opført af A. Enggaard, og knap en måned efter er der allerede underskrevet lejekontrakter på 49 ud af i alt 63 nye lejeboliger. De nye lejere kan nu glæde sig til at flytte ind på den anden side af nytår. 

Det har tidligere været svært at finde investorer til byggeri i Gellerup, men det ser ud til at være vendt: 

”Gellerup har tidligere været omgærdet af en stor berøringsangst fra investorer. Vi har dog fra start haft stor tiltro til visionen for Gellerup, så det er både specielt og glædeligt at se resultaterne af de allerede gennemførte tiltag i området. PKA har flere spændende projekter i Gellerup på tegnebrættet, blandt andet sammen med A. Enggaard, og med en sådan start på udlejningen lover det godt,” siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.

Bydelen er et skridt i retningen mod et nyt Gellerup
Den positive respons fra de boligsøgende viser, at området er på vej i en ny retning, og det er afgørende, at der kommer nye beboere i bydelen: 

“Skal vi i Aarhus lykkes med revitaliseringen af Gellerup, er det afgørende, at vi får nye folk til at flytte til bydelen, og her kan vi med stor glæde konstatere, at Zebra House allerede nu er et godt eksempel på, at interessen er til stede. Der var masser af mennesker til åbent hus-arrangementet, og særligt var der mange unge. Flere end 200 skrev sig op på interesselisten, og det er helt fantastisk at se, at den interesse også bliver vekslet til konkrete lejemål,” fortæller Jens Skinnebach, afdelingschef for A. Enggaard.

Det er PKAE, det fælles selskab mellem PKA og A. Enggaard, der står bag de nye lejligheder i Zebra House, som udover boliger kommer til at rumme 420 m2 allerede udlejede butiks- og cafelokaler. Zebra House er første etape af de omkring 25.000 m2 i alt, som PKA og Enggaard aktuelt har undervejs sammen forskellige steder i Gellerup.

Gårdrummet bag Zebra House
Tidligere artikelMultisal skal hjælpe hjemløse mænd tilbage til samfundet
Næste artikelNye kurser i isolering og facadepuds skal føre til mere kvalitetsarbejde