Foto: Etics

To nye AMU-kurser skal klæde håndværkere bedre på til arbejdet med udvendig isolering og facadepuds. Brancheforeningen for Eksterne Facade Isoleringssystemer (Etics) håber, at det vil føre til mere kvalitetsarbejde.

Facadeisolering og facadepuds bliver stadig mere udbredt; både i nybyggeri og ved renoveringsopgaver. Systemerne og komponenterne bliver ikke brugt korrekt, hvilket kan resultere i dårlige løsninger hos kunderne. Det vil Brancheforeningen Etics sammen med Håndværker Akademiet ved EUC Nord ændre på med nye AMU-kurser. Kurserne skal gøre håndværkere bedre til at arbejde med isolering og facadepuds, skriver Etics i en pressemeddelelse.

“Der er desværre flere udbydere og udførende, der ikke har helt styr på, hvordan man sikrer holdbare løsninger, når man bruger udvendig facadeisoleringssystemer med puds. I branchen er vi klar over, at det håndværksmæssige arbejde kan være en udfordring. Her er kurserne et af de tiltag, der skal være med til at sikre, at vores isolerings- og facadeløsninger bliver brugt korrekt,” siger formand for Etcis Morten H. Larsen.

Teori, lovgivning og praktiske udfordringer
De to kurser varer begge to dage, og det er både muligt at tage kurserne særskilt eller som et samlet forløb. På det ene kursus bliver deltagerne undervist i, hvordan man påfører puds og lægger armeringsnet, samt hvordan man monterer forskellige hjørneprofiler. Det andet kursus handler om sokkelløsninger, og hvordan man bruger facadeisolering på tungt og let underlag.

“På kurserne vil deltagerne blive klogere på de praktiske udfordringer, der er forbundet med at arbejde med udvendig isolering og facadepuds samt den helt grundlæggende teori på området. De bliver også præsenteret for de gældende regler og de mest udbredte produkter. Jeg håber, at deltagerne efter kurset vil føle sig bedre klædt på til at bruge de løsninger, vi har i vores branche,” siger Morten H. Larsen, formand for Etics.

Kurserne bliver udbudt fra 21. oktober 2019 og frem til 3. april 2020 på Håndværker Akademiets ’Åbne Værksted’, der betyder, at man selv bestemmer, hvornår man ønsker at komme på kursus.

Etics arbejder også på, at de to kurser bliver udbudt øst for Storebælt.

Tidligere artikelStor interesse for nye boliger i Gellerup
Næste artikelLyngby får 478 svanemærkede ungdomsboliger