Foto: Bestyrelsesformand Karen Mosbech / Kontraframe


Frem til den 26 januar kan unge byggespirer søge Boligfonden Kubens Spirekasselegat. Legatet gives til unge iværksættere, som har en god idé, der kan udvikle byggeriet i en mere produktiv, bæredygtig eller innovativ retning. 

Siden Boligfonden Kuben stiftede Spirekasselegatet i 2005, har mere end 50 unge byggeiværksættere fået et legatet. Legatet er åbent hvert år fra november til januar, hvoraf sidste chance for at være en af de heldige er søndag d. 26. januar, hvor der er ansøgningsfrist. 

Spirekasselegatet består af flere trin. Det første trin er et legat på 25.000 kr., som søges via fondens egen hjemmeside. Videreudvikler du din idé, har du chancen for at få yderligere støtte fra fonden i form af en personlig mentor, udviklingen af forretningsplan, design af eventuel prototype eller andet, som kan bringe din virksomhed tættere på en realisering. 

 Det kan være svært for de unge iværksættere at vide, hvordan de kommer videre med deres gode idé. Det kan være, at de mangler kapital til projektet, sparring eller hjælp til praktiske ting. Legatet gør det nemmere at få idéen udover skrivebordet og ud i den praktiske virkelighed”, siger bestyrelsesformand i Boligfonden Kuben Karen Mosbech.  

Støtte til udstilling og digitalisering

Pernille Snedker er én af de mange unge iværksættere, som har fået hjælp fra Spirekassen. I 2018 fik hun 25.000 kroner i støtte fra Boligfonden Kuben til at udvikle sin idé. Pernille designer møbler og gulve i træ med marmorerede overflader, som giver træet et overnaturligt, organisk og farverigt mønster.  

I år 2019 fik Pernille yderligere et legat tildelt på 100.000 kroner i støtte og adgang til en mentor:

Støtten fra Boligfonden Kuben har været fantastisk. Mentorforløbet har virkelig skubbet til min udviklingsproces. Som kunsthåndværker kan byggebranchen være lidt et lukket land. Derfor er det rart at have nogen fra branchen at sparre med”, siger Pernille Snedker. 

Legatet er blevet brugt på at udvikle en digitaliseringsproces af kunsthåndværket. Pernille Snedker har også brugt støtten til at finansiere en udstilling af sit kunsthåndværk.   

Vi har været meget imponerede af Pernilles professionelle tilgang til arbejdet. Hun har revitaliseret et gammelt kunsthåndværk og sat det i en ny moderne sammenhæng. Vi følger hendes virksomhed med stor interesse”, slutter Karen Mosbech.

Tidligere artikelMedicinalgrossist rykker til nyt dansk hovedsæde i Høje Taastrup
Næste artikel2019 var en langsom starter, men sætter stærkt gang i 2020