Foto: Unsplash.com

PensionDanmark vil med et nyt udviklingsprojekt i samarbejde med entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen og andre samarbejdspartnere udvikle en guide, som skal hjælpe socialt udsatte ind på arbejdsmarkedet. Denne indsats kan imødekomme den mangel på arbejdskraft der forventes i byggebranchen.

Udviklingsprojektet kaldes ”Social beskæftigelse – byggebranchens guide til at løfte socialt udsatte ind på arbejdsmarkedet” og er planlagt halvandet år frem. Realdania støtter projektet, hvis formål er at få flere socialt udsatte borgere i arbejde i byggebranchen. Derudover håber man at projektet kan få flere bygherrer til at prioritere socialt ansvar.

”Som stor bygherre i Danmark har vi en forpligtelse til at tage et socialt ansvar, og her har vi et projekt, der kan guide entreprenører og bygherrer til at få flere socialt udsatte borgere i arbejde. Det vil vi gerne være en del af, og vi mener også, at det kan være med til at afhjælpe manglen på arbejdskraft i byggebranchen, som vi alle har en interesse i at løse,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Partnerne i projektet udarbejde en guide, som skal gå i dybden med rollefordeling, ansvar og økonomi i forhold til social beskæftigelse. Ydermere vil parterne udvikle 3 nye værktøjer, som skal skubbe byggebranchen hen i mod mere social beskæftigelse. 

De tre værktøjer er nævnt herunder: 
Et beregningsværktøj, som kan hjælpe virksomheden med at sætte en værdi på det samfundsansvar som virksomheden tager.
Et nyt DGNB-kriterie, som kan give point for social beskæftigelse under opførelse af  byggerier fremadrettet.
Rammevilkår, der sikrer at samfundsansvar bliver en del af udbudsmaterialet og kontraktforholdene i byggebranchen fremadrettet.

Bag projektet “Social beskæftigelse – byggebranchens guide til at løfte socialt udsatte ind på arbejdsmarkedet”
PensionDanmark, Enemærke & Petersen, Dansk Byggeri, Cabi, Center for Boligsocial Udvikling, Green Building Council Denmark, Foreningen For Byggeriets Samfundsansvar, Boligselskabet Sjælland, boligselskabet KAB, Ringsted Kommune, BAT-kartellet, BL – Danmarks Almene Boliger og Kommunernes Landsforening. 

Foreningen Realdania støtter projektet.

Tidligere artikelFugt- og skimmelsvamp er stadig en udfordring for byggebranchen
Næste artikelDanmarks første kvindelige gulvlægger ansættes som konsulent