Foto: PR // Til dette års kloakmesse i Fredericia 23.-24. januar sætter GSV Materieludlejning et særligt fokus på deres el- og batteridrevne maskinpark under sloganet – 100% power, 0% CO2.

På årets kloakmesse sætter GSV Materieludlejning endnu mere fokus på eldrevet materiel, som skal sætte gang i klimavenligt byggeri. Brancheorganisationen Dansk Byggeri støtter op om øget fossilfrihed i bygge- og anlægsbranchen. 

GSV Materieludlejning tilbyder mere klimavenlighed, færre nabogener og endnu højere effektivitet i bygge- og anlægsbranchen på årets kloakmesse i Fredericia den 23.-24. januar. GSV fokuserer her på deres el- og batteridrevne maskinpark, som blandt andet består af elektrificerede pladevibratorer, minigravere og læssemaskiner.

“Vi reagerer på den markante stigning i efterspørgslen på elektrificerede maskiner, som kan have en høj oppetid og samtidig levere et lavt CO2-aftryk. Desuden åbner de her eldrevne maskiner op for en høj effektivitet med en lav grad af vedligehold og at støjgener for naboer næsten elimineres, hvilket muliggør natarbejde i byerne,” siger Dan Vorsholt, der er administrerende direktør i GSV Materieludlejning.

Den stigende efterspørgsel på maskiner med fossilfri teknologi er byggeriets svar på de klimaudfordringer, som branchen står overfor, og som bygherrer og politikere i stigende grad efterspørger, når byggerier eksempelvis skal DGNB-certificeres.

Fossilfri teknologi som vækstområde
Ifølge Dansk Byggeri vil de elektrificerede maskiner blive en løsning, som entreprenører skal kunne levere på i takt med at flere bygherrer stiller krav til emissionsfrie byggepladser. 

“Fossilfrihed i byggeri og anlæg kommer til at blive endnu vigtigere i fremtiden, fordi jeg tror, at bygherrerne efterspørger bæredygtige løsninger og mange endda også certificerede bæredygtige løsninger. I den udvikling kommer materieludlejerne til at være spydspids, fordi de skal kunne levere disse løsninger som de første,” siger Michael H. Nielsen, der er direktør i Dansk Byggeri og uddyber:

“Elektrificeringen af maskinparken byder også på afledte fordele foruden klimavenlighed. Eksempelvis kan vi ændre på den måde og det tidspunkt vi producerer på. Elektrificerede entreprenørmaskiner har et meget lavere støjniveau end konventionelle maskiner og det åbner mulighed for at der eksempelvis kan arbejdes på tidspunkter af døgnet hvor vi normalt har været afskåret fra det på grund af nabohensyn. Det åbner nye fleksibilitetsmuligheder i bynære områder, hvor der kan arbejdes på tider af døgnet hvor fremkommeligheden er langt bedre.”

Dansk Byggeri vurderer, at én af de store udfordringer med eldrevne entreprenørmaskiner er, at det kræver et endnu tættere samarbejde med forsyningsselskaberne, som skal kunne levere den nødvendige strøm på pladsen, samt at teknologien stadig er markant dyrere end traditionelle maskiner i indkøb. Derfor vurderes materieludlejning til specifikke opgaver som vigtig for udbredelsen.

GSV og maskinerne på Kloakmessen
GSV Materieludlejning deltager for anden gang på Kloakmessen. Denne gang under sloganet 100% power, 0% CO2. Virksomheden repræsenteres på udstillingen af en række lokale afdelingschefer fra Kolding, Vejle, Odense og Horsens. VIrksomhedens afdelinger rundt i landet betyder, at alle projekter kan tilpasses med det udstyr, som lokalområdet kræver.

“Selvom vi med opkøbet af Ramirent forrige år har vokset os til Danmarks største materieludlejningsvirksomhed, så er vores styrke stadig, at vi lokalt til stede i hele landet. Vores afdelinger kender det lokale erhvervsliv og de behov, som entreprenører og samarbejdspartnere står overfor,” siger Henrich Rasmussen, der er Regionsdirektør for GSV i Vestdanmark.

Tidligere artikelHPH Totalbyg overtager Dansk Halbyggeri
Næste artikelStammershalle Badehotel på Bornholm er sat til salg