Foto: Foto: Mogens Laustsen (fra venstre), Anders Bach, Henrik Madsen og Jacob Westergreen står nu i spidsen for Dansk Halbyggeri, der er overtaget af HPH Totalbyg.

Med overtagelsen bliver HPH Totalbyg sammen med Dansk Halbyggeri Danmarks største entreprenør inden for halbyggeri. De forventer en omsætning, som placerer dem i byggeentreprenørernes Top-40. 

Dansk Halbyggeri bliver et datterselskab under HPH Totalbyg, og de hidtidige ejere Mogens Laustsen og Henrik Madsen indtræder som medejere i det nye selskab Dansk Halbyggeri med Henrik Madsen som direktør. Koncernen kommer til at beskæftige ca. 150 medarbejdere og minimum det samme antal medarbejdere hos underleverandører. 

“Sammen med Dansk Halbyggeri er vi nu markedsleder inden for halbyggeri i Danmark,” siger direktør Jacob Westergreen og fortsætter:

“Vi kommer til at gennemføre godt 100 byggeprojekter det første år over hele landet med et samlet areal på minimum 100.000 etagemeter.” 

“Markedsmæssigt er det et rigtig godt match med stærke kompetencer, som supplerer hinanden. Dansk Halbyggeri har sin styrke i navnlig sport og fritid, hvor HPH primært har sin styrke inden for erhverv, industri, detail og landbrug. Derfor betyder sammenlægningen, at vi nu dækker hele markedet med de bedste løsninger til kunderne. Samtidig får vi en størrelse, som kan løfte alle typer opgaver, og opnår synergier inden for projektering, salg og administration, hvilket øger vores konkurrenceevne.”

“Vi har godt fat i markedet for halbyggeri og bliver inviteret til at byde på rigtig mange projekter. Med sammenlægningen bliver vi svære at komme uden om i fremtiden.”

HPH Totalbygs koncept tager ansvaret for hele byggeprocessen og er med til at sikre kvalitet og styring af opgaver med den store egenproduktion af dygtige håndværkere. HPH tegner, projekterer, bygger og styrer, som betyder konkurrencedygtige priser, kvalitet i projekter og korte byggetider. 

Omhyggelig planlægning og dialog med bygherren sikrer også, at kunden kan se frem til et vellykket projekt. HPH Totalbyg bliver sammen med Dansk Halbyggeri specialist i totalentrepriser på typisk mellem 500-10.000 etagemeter til sport og fritid, erhverv og industri, detail, lager og logistik samt til landbruget.

Ved overtagelsen flytter Dansk Halbyggeri til Hinnerup vest for Århus i HPH Totalbygs nye domicil.

Miljø og bæredygtighed integreret i byggeriet
Bæredygtighed har længe været integreret i HPH Totalbygs industri- og erhvervsbyggerier. 

I 2016 opførte HPH Totalbyg et nyt domicil til sig selv i Hinnerup. Domicilet blev projekteret som et demonstrationsbyggeri for kunderne. Det blev udstyret med blandt andet solceller på taget og jordvarme samt bæredygtige byggematerialer, der opfylder lavenergikravene.  

“Kundernes interesse for energieffektivt byggeri er eksploderet. De grønne løsninger giver god mening, og vi får vedvarende energi, bæredygtige byggematerialer og bedre isolering af bygningen mm. ind i projekteringen,” siger Jacob Westergreen.

Dansk Halbyggeri blev stiftet i 1999 af Mogens Laustsen og har gennem årene opført over 1.000 byggerier inden for sport og fritid samt industri og erhverv i hele landet.

De sidste 10 år har Anders Bach og Jacob Westergreen ejet og ledet HPH Totalbyg, hvor virksomheden er vokset markant år for år og nettoomsætningen er syvdoblet siden 2010.

HPH Totalbyg er økonomisk stabil og har leveret overskud fra driften. Egenkapitalen var i seneste regnskab 27,8 millioner kroner, og årets resultat før skat var 18,9 millioner kroner. Sideløbende er der årligt investeret millionbeløb i anlægsaktiver.

I 2019 blev HPH Totalbyg kåret til Gazelle af dagbladet Børsen. De to ejerledere Jacob Westergreen og Anders Bach er i oktober 2019 for andet år i træk nomineret til Årets Ejerleder i region Østjylland af revisionsfirmaet PWC. Herudover er HPH Totalbyg for andet år i træk nomineret af revisionsfirmaet Ernst & Young EY til Entrepreneur Of The Year i Midtjylland.

Tidligere artikelNy salgsdirektør hos akustikproducenten Rockfon
Næste artikelEldrevne entreprenørmaskiner er klimavenlige og nedbringer byggetid