Foto: TRANSFORM // Illustration af boligområdet, haveHUSENE

Drømmen om at bo billigt, bæredygtigt og i nærheden af Aarhus kan snart blive en realitet for 44 familier, par eller enlige. Virksomheden Kuben Management A/S påbegynder om få måneder salg af andelsboliger. 

På en 8.233 kvadratmeter stor grund i Lisbjerg lidt uden for Aarhus opføres boligerne, som Kuben Management A/S netop har indgået en aftale med Aarhus Kommune om at erhverve til den kommende andelsboligforening. Boligområdet, haveHUSENE, opføres blandt natur, fællesskaber og mangfoldighed, som dermed er de bærende byggeklodser.

Bylivsfremmende og bæredygtigt projektforslag
Andelsboligprojektet haveHUSENE er etableret i et tæt samarbejde mellem Kuben Management A/S og tegnestuen TRANSFORM. Projeket blev først muligt, da Aarhus Kommune i efteråret sidste år udbød byggeretter i Lisbjerg til salg. Den kommende andelsboligforenings 44 boliger bliver en komination af townhouses, rækkehuse, etplansboliger og etageboliger i forskellige størrelser. Udover de nye boliger, så indebærer projektforslaget også opførelsen af fysiske rammer for fællesskab i andelsboligforeningens fælleshave. Visionen bag projektet er at skabe et attraktivt boligtilbud med plads til alle, og hvor fællesskaber og natur stortrives.

Projektet blev modtaget positivt i Aarhus Kommune – særligt på grund af de bæredygtige og bylivsfremmende initiativer. Foruden byggeriets arkitektoniske kvaliteter, udmærker projektet sig netop ved arbejdet med bæredygtige og borgerinddragende tiltag med naturen som omdrejningspunktet.

Projektet blomstre med partnerskab
Udover Kuben Management A/S og TRANSFORM har Randers Regnskov også deltaget i udviklingen af projektet. Randers Regnskov har kvalificeret en række af projektets grønne naturtiltag, som kommer til at fremhæve Lisbjergs landskabelige kvaliteter og styrke områdets natur og biodiversitet. Heriblandt er der taget initiativ til at skabe en rekreativ grøn skovpassage med vild natur og lokale plantearter i nærheden af boligområdet.

Som noget helt unikt, er ambitionen at køberne får mulighed for at sætte deres eget præg på boligens arkitektur og funktion. Tanken er, at køberne af udvalgte boliger får mulighed for at udvide deres bolig med op til 50 m² og tage en aktivt del i designet af deres nye hjem, så det matcher deres behov – hvad enten det er ønsket om et yderligere børneværelse, et atelier til kreative projekter eller noget helt tredje.

Andelsboligen tilbage på sporet
Med opførelsen af boligområdet vil Kuben Management A/S sikre gode, kvalitetsfyldte, økonomisk og miljømæssige bæredygtige boliger til en overkommelig pris. De forventer, at en bred vifte af borgere på tværs af alder, indkomst, livsfase og familieform viser interesse i at blive en del af haveHUSENE. Som en del af NRGi-koncernen, som bidrager aktivt til en grønnere og mere bæredygtig omstilling, er det Kuben Managements A/S’ ambition, at byggeriet opnår DGNB-certificering.

Administrerende direktør for Kuben Management A/S, Ulf Christensen, glæder sig over grundkøbsaftalen med Aarhus Kommune og den forestående opgave med at realisere haveHUSENE:
”Med haveHUSENE har vi skabt et helstøbt og bæredygtigt projekt, der vil bidrage til realiseringen af kommunens gode og ambitiøse udviklingsplaner for Lisbjerg. Vi ser nu frem til i tæt dialog med Aarhus Kommune at bidrage til en grøn, inkluderende og bæredygtig byudvikling.”

Hertil supplerer afdelingsleder i Kuben Management, Søren Fonseca Pedersen, men følgende: 
”En analyse fra vores søsterselskab Exometric viser en stor efterspørgsel på bæredygtige rækkehuse i Aarhus-området og med udgangspunkt i andelstanken og rammerne for bebyggelsen, matcher haveHUSENE den stigende interesse for boligfællesskaber.”

Kuben Management A/S forventer, at salget af andele starter i slutnigen af i år, hvorefter byggeriet forventes igangsat i foråret 2021 og med indflytningsklare boliger i efteråret 2022.

Tidligere artikelDansk bordpladeproducent går forrest med FSC-certificerede spånplader 
Næste artikelEnorm energibesparelser hos Aalborg Portland