Foto: PR // Carsten Bøegh, produktchef DFI-Geisler A/S

Som de første i landet anvender den danske bordpladeproducent, DFI-Geisler, nu udelukkende FSC-certificerede spånplader i deres produktion af laminatbordplader. Her er der tale om næsten 60.000 bordpladesæt om året, hvilket er et stort skridt i retningen mod at gøre produktionen af bordplader endnu mere bæredygtig og gennemsigtig. 

”Vi har kunnet mærke efterspørgslen fra kunderne i forhold til bæredygtighed i de bordplader, de køber. Som forbruger har man en forventning om at få ren besked i forhold til hvilke materialer, der er brugt. De forventer høj kvalitet og ikke mindst, at de er produceret forsvarligt. Derfor er det helt naturligt for os at gå skridtet videre og udelukkende anvende spånplader, der er produceret af FSC-certificeret træ. Spånpladerne er jo kernen i alle vores laminatbordplader,” forklarer Carsten Bøegh, produktchef hos DFI-Geisler. 

“Grønnere” bordplader 
DFI-Geisler blev første gang FSC-certificeret i 2013, hvor det var på alle bordplader af massivtræ. Men eftersom salget af laminatbordplader i dag udgør omkring halvdelen af det samlede salg – så det er en betydelig mængde bordplader, der nu også bliver lidt grønnere. 

Når du som forbruger køber FSC certificeret træ, så er du med til at sikre naturen og de sociale forhold i de skove, som det anvendte træ er kommet fra. Det gælder lige fra havemøbler og gulve til papir, emballager og som i dette tilfælde, bordplader. Med det valg giver du din støtte til de skovejere, som har valgt at drive skoven med respekt for mennesker og natur. 

FSC certificerede skove
De nye certificerede spånplader produceres hovedsageligt af lim og træspåner fra dels FSC certificerede skove, og dels af en stadigt stor andel af genbrugstræ. Spånpladerne bygges op som en 3-lags plade, som består af 2 lag fintsigtet dæksspån med et midterlag af grovere spån. Pladerne er produceret alene i Danmark, hvilket reducere CO2 aftrykket yderligere, da transporten er en væsentlig faktor. 

”De plader vi benytter har 50 % flere spånfibre end de spånplader, man typisk køber som lavpris plader i byggemarkedet. Det giver ekstra styrke og kvalitet,” forklarer Carsten Bøegh. 

Tidligere artikelFra bigbags til big business
Næste artikelNye bæredygtige andelsboliger på vej nær Aarhus