Foto: Rambøll

Det Danske Filminstitut bygger nu en 1.500 m² filmtematiseret rooftop på toppen af Cinematekets høje karré-bygning på Gothersgade. Den får desuden udsigt ud over Kongens Have, Rosenborg Slot og Københavns tårne og er endvidere designet af danske Rambøll.

”Ambitionen er at udnytte den spektakulære udsigt og skabe et markant udendørs filmkulturelt samlingspunkt, hvor gæsterne kan få både seriøse og underholdende filmoplevelser under åben himmel. Vi kommer desuden til at supplere filmformidlingen med en interaktiv open air-udstilling bestående af en række spots med forskellige filminstallationer”, siger Jakob Buhl Vestergaard, som er vicedirektør i Det Danske Filminstitut.

Rambøll står bag designet af Filminstituttets Rooftop, og har fokus på den eksisterende bygningsstruktur, de filmiske installationer, og hensyn til naboer og udsigtsmulighederne.

For at skabe et sammenhængende udtryk, der fungerer med det eksisterende byggeri og det filmiske univers, tager designet udgangspunkt i den gamle bygnings materialevalg. Helt nye bygningsvolumener i konstruktionen er udformet med øje på den karakteristiske udvendige stålstruktur på den berømte gangbro over Vognmagergade. 

”Hele rooftop’ens layout er programmeret som en sammenhængende opdagelsesrejse i det danske filmunivers med forskellige tematiserede installationer, i forening med grønne oaser og en café med både inden- og udendørs servering”, siger Siri Stokholm Carlsen, Rambølls sagsarkitekt på projektet.

Det er den danske ingeniør- og arkitekt virksomhed Rambøll, der står bag designet på Filminstituttets Rooftop. Virksomheden står samtidig bag rooftops på Salling stormagasinerne i henholdsvis Aalborg og Aarhus. De første tre måneder havde de allerede en halv million gæster og har siden fået status af turistattraktioner med et besøgstal, der overgår Legoland.

 

Tidligere artikelSpidsen skal løfte Bygmas bæredygtighed
Næste artikelLeveringstiden speedes op hos Vinduesproducent