Foto: AART

LOOP er blandt Danmarks mest udbredte serier af byrumsmøbler, og sætter nu nye standarder for bæredygtighed. I serien kommer nu et byrumsmøbel i en Svanemærket version, som er skabt 100 procent af genbrugsplast. LOOP blev oprindelig designet af AART og produceret af out-sider. 

LOOP-serien skal findes adskillige steder i Danmark – i byrum, skoler, festivaler mv. Siden den første gang blev introduceret er sket meget, og som seneste skud på stammen kommer nu et møbel i en bæredygtig version. Dette er Nordens første byrumsmøbel i 100 procent genanvendt plast og som opfylder Svanemærkets krav.

“Det er en god nyhed, at out-sider har valgt at få certificeret LOOP med Svanemærket. Produktet har en spændende funktion ved både at være et møbel og legeredskab, og så har det samtidig en spændende historie ved udelukkende at være fremstillet af genbrugsplast,” udtaler Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Det er med til at berige det æstetiske udtryk
Den nye bæredygtige LOOP er produceret af 100 procent genbrugt polyethylen plast, hvor 85 procent kommer fra internt spild og overskud fra produktionen. Dermed er fejlproduktioner, opstartsrester og gamle produkter blevet genbrugt i produktionen af den nye LOOP. De resterende 15 procent kommer fra genbrugt emballage i form polyethylen-poser, som smeltes sammen med det øvrige materiale og dermed tilføjer et terrazzoagtigt farvespil til byrumsmøblet.

“Med den nye bæredygtige version af LOOP har vi arbejdet målrettet med at skabe et unikt udtryk. Vi har udnyttet det spil og den materialitet, som genbrugsplasten giver og dermed opnået et æstetisk udtryk, som beriges, og ikke begrænses, af de bæredygtige ambitioner,” udtaler Morten Hove Lasthein, partner og chefdesigner i AART Designers.

Ib Mogensen, CEO i out-sider, udtaler følgende om det nye byrumsmøbel:
“Vi har alle et ansvar for at gøre verden til et mere bæredygtigt sted. Med den nye version af LOOP tager vi en del af ansvaret og går forrest i en mere bæredygtig udvikling. For os giver det god mening at starte her, og vi håber selvfølgelig, at resten af branchen følger trop,”

Tidligere artikelBlixens kåret som Årets Erhvervsbyggeri 2019
Næste artikelA/B Marina Fjordparken kåret som årets andelsboligforening