Foto: Jönsson Entreprise A/S

Den Nærum-baseret entreprenør Jönsson Entreprise A/S skal i totalentreprise opføre 20 rækkehuse i ”IrmaByen” en ny bydel i Rødovre, der etableres under visionen om en bæredygtig udvikling af området.

Der er fuld gang i projekt- og byudviklingen i København, hvor flere spændende bygge- og renoveringsprojekter er på tegnebrættet. Herunder blandt andet i Rødovre, hvor man med IrmaByen skaber bæredygtig byudvikling i forlængelse af visionerne fra tidligere kommuneplaner.

De 20 nye rækkehuse, som Jönsson Entreprise skal opføre, bliver ejerboliger og inkluderer i alt 2.900m2, der opføres i perioden maj 2020 til juni 2021.

Bæredygtighed og holdbarhed går sammen

Byggeriet har afsæt i principperne fra ‘Nordic Built Charter’s 10 punkter for bebyggede omgivelser, der sikrer et design med bæredygtige løsninger i et helhedskoncept. Helt konkret betyder det, at ejerboligerne får facader i teglsten eller Alu-beklædning, hvilket giver minimalt vedligehold og en lang levetid. En form for bæredygtighed, medierne ikke har haft så meget fokus på – ifølge Thomas Normann.

”I medierne har man ikke så meget fokus på den form for bæredygtighed, der skabes med solide og afprøvede løsninger, og som sikrer minimalt vedligehold og lang holdbarhed. Sådan et byggeri er IrmaByen – Robust kvalitet, der er nem at vedligeholde. Et godt eksempel på, hvordan arkitektur, gennemtænkte løsninger og robuste materialer kan øge holdbarheden og dermed skabe et mere bæredygtigt byggeri”, siger Thomas Normann, Direktør i Jönsson Entreprise.

Etableringen af IrmaByen vil skabe rum for mangfoldighed og aktivitetsmuligheder for hele Rødovre Kommune. ELF Development A/S, der er bygherre, har i samarbejde med Rødovre Kommune fået udarbejdet en designmanual, der ligger til grund for lokalplanen.

Tidligere artikelPeab styrker sin lokale position i Norden
Næste artikelSpidsen skal løfte Bygmas bæredygtighed