Foto: DEAS // Ibihaven er bygget rundt om den fælles, overdækkede atriumhave.

Nu er udlejning af TETRIS’ nye boligfællesskab Ibihaven startet og det første åbent hus arrangement blev afholdt i søndags med mere end 100 besøgende. Her var der mulighed for at få en fornemmelse af de kommende boliger og deres unikke rammer.

Ibihaven ligger øst for Slagelse og er et nyt boligfællesskab med 76 lejeboliger, hvor voksne uden hjemmeboende børn nu kan få mulighed for at skabe et helt unikt fællesskab.
”Ibihaven handler om at leve livet. Vi ønsker at skabe rammerne for et stærkt boligfællesskab og det gode liv for vores beboere, som selv er med til at forme fællesskabet. De beslutter selv, hvordan de vil fylde rammerne ud med aktivt samvær og fordybelse,” siger Rasmus Friis, adm. direktør i TETRIS.

Boligfællesskabet består af to- og treværelses boliger mellem grønne marker og gamle gårde. Det er bygget rundt om en fælles, overdækkede atriumhave, hvor det 1.500 kvadratmeter store fællesareal giver god plads til aktiviteter og socialt samvær hele året rundt.

”Ibihaven står klar til indflytning til efteråret og kommer til at byde på nogle fantastiske hjem, der inddrager naturen som en ramme for fællesskabet. TETRIS har formået at skabe et projekt, der giver beboerne masser af frihed, bl.a. ved at skabe boliger med minimal vedligeholdelse,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS.

Ibihavens mål er grønt guld
Atriumhaven, som er placeret i hjertet af Ibihaven er med til at sikre, at beboerne både kan få jord under neglene, få pulsen op med fællesgymnastik eller puste ud over en god kop kaffe. Rundt omkring ejendommen er der derudover en stor have, hvor det ikke kun er omgivelserne som er grønne. Ibihavens mål er at opnå en guld DGNB-certificering, hvilket vil være en garanti for, at ejendommen er bæredygtig, af høj byggekvalitet, og at beboernes trivsel og hverdag er tænkt ind.

Foto: DEAS // Ibihaven øst for Slagelse er et boligfællesskab med 76 nybyggede lejeboliger med to og tre værelser.

Ibihaven er bygget i materialer med mindst muligt CO2-aftryk og er overordnet set et energivenligt byggeri, som skal bruge få resurser til opvarmning. Solcellerne på taget kan levere energi til ejendommen, og der er sørget for et godt dagslysforhold, så der er massere af naturligt lys til stede. Flere steder opsamles der også overfladevand, som kan bruges til at vande det store atriums planter.

Ibihaven er det første byggeri i en serie af flere seniorvenlige boligfællesskaber, som går under det fælles navn, Agorahaverne. TETRIS ønsker med konceptet sætte fokus på fællesskab og livskvalitet for alle ejendommens beboere. Dertil er ambitionen at skabe omkring 5.000 nye lejeboliger inden for de kommende 10 år. Udlejningen af Ibihaven markerer dermed indledningen på et længere samarbejde mellem DEAS og TETRIS, som i december 2019 valgte DEAS til at varetage deres udlejning, administration og drift af selskabets nyudviklede koncept for seniorboligfællesskaber.

Tidligere artikelLængere byggeproces af Thy Hallen er i gang sat
Næste artikelFynske virksomheder har svært ved at tiltrække medarbejdere