Et velfortjent boost på både energieffektivitet og udtryk. Det er resultatet af en facaderenovering på Gyvelvej i Roskilde, og forvandlingen er til at tage og føle på. Den slidte boligblok er nemlig blevet energioptimeret og beklædt med holdbare facadeplader, der tilfører et moderne, grafisk look med et elegant farvespil.

Sidste hånd – eller facadeplade – er netop lagt på værket på Gyvelvej i Roskilde, hvor en boligblok, der trængte til et omfattende ansigtsløft, har gennemgået en velfortjent energi- og facaderenovering.

Hvad der før var en anonym, hvid boligblok, der bar præg af en del år på bagen, er nu forvandlet til tidssvarende boliger med et grafisk farvespil på facaden. Rektangler i vekslende størrelser og forskellige farvetoner møder øjet, men også under overfladen sætter forvandlingen sine spor. Facaden er nemlig i samme ombæring forsynet med ny efterisolering.

Facadeplader giver flere fordele

Boligerne har gennemgået en energioptimering, der kan mærkes på både indeklima og varmeregning. Det fortæller Jesper Krog, teknisk direktør hos Gaihede, der er både arkitekter og rådgivende ingeniør på projektet:

– Den gamle, utætte isolering er udskiftet, og der er lavet en både pænere og mere tidssvarende løsning, som resulterer i en betragtelig reduktion på energiforbruget. Der er isoleret med Redair Flex fra Rockwool, som giver en optimal isoleringseffekt og et forbedret indendørs miljø Især da det blev koldt, kunne der mærkes en stor forskel på indeklimaet, men naturligvis også på varmeregningen.

Facaden er efterfølgende blevet beklædt med robuste facadeplader fra producenten Rockpanel. Fordelene er mange, lyder det fra Jesper Krog:

– Facadepladerne sikrer først og fremmest et rigtig flot og yderst holdbart resultat uden at sprænge budgetrammerne. Ejerforeningens behov er nøje afstemt, så resultatet lever 100 procent op til deres ønsker og krav, og så beboerne kan nyde godt af de opgraderede rammer. Kort sagt er der tale om en løsning, der får udtryk, holdbarhed og økonomi til at gå op i en højere enhed.

En byggeproces med bekvemme beboere

Både beboere, ejerforening og entreprenør har draget fordel af den effektive montering, som facadepladerne har ført med sig. Mens bygningen blev forsynet med både isolering og klimaskærm, blev beboerne boende i hjemmets vante rammer:

– Rockpanel-pladerne er nemme at arbejde med, og det har sikret effektiviteten hele vejen igennem. Det betyder kort montagetid og dermed færre gener for byggeriets beboere, fortæller Martin Hagemann Mortensen, direktør hos Viggo Pedersen & Søn A/S Byggeentreprise.

Og mon ikke de er ganske tilfredse med det levende farvespil, der møder øjet? Allan Lindboe, Business Manager hos Rockpanel, runder af:

– Boligerne på Gyvelvej er et strålende eksempel på, hvordan vi med Rockpanel Colours kan opnå et udtryk, der skiller sig ud på en elegant måde. Det moderne og grafiske udtryk er skabt med overflader i forskellige grå toner. Det baner vejen for en elegant facade, der giver nyt liv til selve bygningen, men også til boligområdet.

Det er desuden ikke første gang, producenten har en finger med i spillet på Gyvelvej. Også nabobygningerne er blevet energirenoveret med Rockpanel-plader, dog i klassiske mørke toner.

Tidligere artikelEntrepriseaftale på plads for 62 feriehuse
Næste artikelNy formand for Danvak