Foto:

Politikerne i Frederikssund fortsætter samarbejdet med Dansk Byggeri Nordsjælland om at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse og sikre lærepladser til alle. Derfor underskriver kommunen nu en ny toårig partnerskabsaftale med Dansk Byggeri Nordsjælland og erhvervsuddannelserne U/NORD og TEC.

Frederikssund Kommune vil have endnu flere unge i erhvervspraktik eller på besøg på en byggeplads. Derfor forlænger kommunen deres partnerskabsaftale med Dansk Byggeri Nordsjælland og erhvervsskolerne U/NORD og TEC for en ny toårig periode, hvor parterne hjælper hinanden med at give eleverne i folkeskolen et indblik i de mange muligheder, som en erhvervsuddannelse giver.

“Hvis vi skal have flere unge til at kende, vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse, så er samarbejde vejen frem. Vores erfaring efter de to første år er, at når erhvervsskoler og virksomheder åbner døren for de unge, har vi en unik mulighed for at give eleverne en forsmag på både ungdomsuddannelserne og det arbejde, der venter bagefter. Partnerskabsaftalen har sammen med projektet FUEL haft stor betydning for, at vores unge har fået et solidt grundlag at vælge deres ungdomsuddannelse ud fra,” siger borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen.

Men samarbejdet gælder ikke kun en særlig indsats i folkeskolen. Parterne hjælper også hinanden med at finde lærepladser til alle, der vælger en erhvervsuddannelse, samt at opkvalificere ledige til et job i byggebranchen.

“Der sker bare noget med de unges opfattelse af et fag, når de får lov til fx at arbejde med træ eller opleve alle processerne på en byggeplads. Derfor er jeg meget glad for, at Frederikssund har valgt at forlænge partnerskabsaftalen. Vi har brug for, at flere unge tager en erhvervsuddannelse, hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde de medarbejdere, som de har brug for i nærområdet. Allerede nu er det en udfordring for nogle af vores virksomheder,” siger Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri Nordsjælland.

Partnerskabsaftalen præsenteres og underskrives officielt mandag den 13. januar kl. 10.00 på virksomheden 3Byg, Vinkelvej 16, 3600 Frederikssund, hvor alle interesserede og pressen er velkommen.

Tidligere artikelUdbud og efterspørgsel: Boligkøbere har mindre at vælge imellem
Næste artikelVibys kommende kulturhus bygger på bæredygtighed