Foto: Stigsborg P/S // Stigsborg

Erik Sørensen Byg A/S har underskrevet kontrakt på køb af byggefelt på Stigsborg Havnefront i Aalborg. Ejendomsselskabet vil opføre et boligprojekt på 9.000 kvadratmeter fordelt på 120 udlejningslejligheder på en af den nye bydels bedste placeringer.

Der er stor efterspørgsel på byggerier i det 54 hektar store Stigsborgområde i Aalborg. PFA Ejendomme, Lærernes Pension, Nørresundby Boligselskab, EcoVillage, Aalborg Kommune er i gang med at projektere byggerier, der skal stå færdige inden for de kommende år. 

Nu har det lokale ejendomsselskab Erik Sørensen Byg købt byggefelt B16, der er beliggende ud mod Aalborgs nye store rekreative område Stigsparken.

“Aalborg rummer flere byudviklingsområder, og her er Stigsborg Havnefront aktuelt det mest spændende – både fordi der gives mulighed for, at private investorer som os kan erhverve sig byggegrunde og realisere de byggerier, vi selv tror mest på, samt på grund af den omfattende helhedsplan for området og de offentlige investeringer i bl.a. en ny folkeskole,” siger Ole Skovrider, der er direktør i Erik Sørensen Byg.

Erhvervsmæglerfirmaet Metropol Erhverv har formidlet handlen, og partner Kim Christensen kan se den store interesse for den nye bydel: 

“Vi har store forventninger til Stigsborg-området qua den ambitiøse måde, man har tænkt byudvikling på. Kombinationen af rekreative områder, offentlige institutioner, bolig og forhåbentlig en cykel- og gangbro over Limfjorden er helt unik og med bæredygtighed som en central fællesnævner. Det er meget positivt, at både kommune og ejere af Stigsborg i den grad har været visionære,” pointerer Kim Christensen.

Med salget af byggefelt B16 er næsten halvdelen af etape 1 enten solgt eller reserveret. Den første etape kaldes ”Parkkvarteret” og ligger centralt i byudviklingsområdet øst og nord/øst for kommunens forvaltningsbygning med op mod 200.000 etagemeter byggeretter. Denne etape rummer blandt andet en ny folkeskole, butikker, infrastruktur, bolig og erhverv.

“Interessen for at investere i Stigsborg-området er større end forventet, og foreløbig er salg og projektering en del foran tidsplanen. Vi er aktuelt i dialog med en række investorer – både private og institutionelle, og denne forholdsvis store interesse skyldes først og fremmest, at Stigsborg ses som en sikker investering. Det er et eksempel på en bydel, hvor man fra starten har lagt en langsigtet og ambitiøs helhedsplan, og hvor der er en høj kvalitet i byggemodningen. Det er det, vi nu ser effekten af,” forklarer direktør Anton Hessellund fra byudviklingsselskabet Stigsborg P/S. 

Parterne forventer, at byggeriet står færdigt og klar til indflytning i 2022.


Foto: Stigsborg P/S // Stigsborg illustration

Stigsborg P/S
Stigsborg P/S er etableret i 2018 med Aalborg Kommune, PFA Ejendomme og A. Enggaard som parter efter en omfattende kommunal udbudsproces. 

I første omgang skal Stigsborg P/S udvikle etape 1 af Stigsborg, som er et område mellem Stigsborg Brygge, fjordkysten og Engvej/Stigsborgvej. Etapen har et samlet areal på ca. 33 hektarer inkl. Aalborgs største bypark, Stigsparken. Derudover har byudviklingsselskabet har også forkøbsret til etape 2 og 3.

Stigsborg er geografisk afgrænset af Limfjordsbroen i vest, Nørresundby i nord, Limfjordstunnellen i øst og Limfjorden i syd – et område, der tidligere husede industrivirksomheder, som nu skal omdannes til en moderne og mangfoldig bydel. 

Udviklingen af Stigsborg forventes at vare 25-30 år og resultere i 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere. Boligerne vil primært være leje- og ejerboliger i 4-6 etager samt rækkehuse i 2-3 etager. Offentlige institutioner såsom skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv (kontorerhverv, cafeer, butikker etc.) vil også få plads i området.

Tidligere artikelDorch & Danola forhandler Axminster og UJK som de første i Danmark
Næste artikelVirksomheder investerer i nye biler som aldrig før