Foto: Unsplash

Det kan være svært for elever i folkeskolen at få kontakt til en virksomhed med en praktikplads. Det er et problem, for undersøgelser viser, at erhvervspraktik er den næstbedste vejledningsaktivitet for unge, og derfor vil elevpraktik.dk formidle kontakt mellem virksomheder og elever i 8., 9., og 10. klasse.

Danmarks Evalueringsinstitut har lavet en undersøgelse og spurgt unge om, hvilken vejledningsaktivitet, der er den bedste. Her er et besøg på uddannelsesinstitutionen den bedste aktivitet, mens erhvervspraktik kommer lige efter.
Regeringen har sat et mål op om, at i 2025% skal 30% af en ungdomsårgang have en erhvervsuddannelse som førsteprioritet. I 2019 var tallet 20,1%, og der er langt til målet. Nem adgang til erhvervspraktik kan derfor være en måde til at åbne de unges øjne for erhvervsuddannelserne.

En tredjedel af de unge kommer i ikke i praktik
Det er dog ofte svært for elever i folkeskolen at etablere kontakt med en virksomhed, og en tredjedel af eleverne kommer slet ikke i praktik. Udfordringen er ofte, at de unge ikke har noget netværk inden for den givne branche, og at det er besværligt at finde opslag for praktikpladser.

Det vil elevpraktik.dk ændre på. Det er en portal, hvor virksomheder nemt kan opslå praktikpladser, og hvor det er nemt for eleverne at finde kontaktoplysninger på virksomhederne. Portalen åbnede op til skolestarten i år, og den må siges at være en mangelvare: Lige nu er der 344 opslag fra virksomheder og 6000 sidevisninger om måneden.

Gratis og nemt for virksomheder
Det er gratis for virksomheder at oprette annoncer på portalen, og elevpraktik.dk’s ejer, Julius Lissau, fortæller, at portalen er bygget op, så det er så nemt som muligt at være virksomhed på siden. Virksomheder skal ikke oprette sig som medlem, men kan nemt slå annoncer op. Elever skal derimod bo i en kommune, som betaler for, at de får adgang til hjemmesiden.

Julius Lissau fortæller, at erhvervspraktik er en niche at arbejde i, men det er ikke en tilfældighed, at han valgte området. Han har selv oplevet at have svært ved at vælge praktikplads, og samtidig viser undersøgelser, at praktik i stor grad hjælper unge med at træffe et valg om uddannelse. 

Vejle er den første kommune, som har oprettet sig på siden, for at eleverne i kommunen kan få adgang til opslagene. Julius Lissau er i dialog med flere interesserede kommuner, og målet er, at portalen skal udvides til at blive landsdækkende.

Du kan læse mere om elevpraktik.dk og tilmelde din virksomhed her

Tidligere artikelDansk arkitektur 300 kilometer nord for polarcirklen
Næste artikelEjerforening på Frederiksberg reducerer støj med altanprojekt