Foto: Door System //Fibershield®-I

Den østjyske dørproducent Door System har lanceret et nyt brandgardin, som giver flere muligheder for effektiv brandsikring i henhold til den nye europæiske standard.

Door System vil fremover kunne tilbyde sine kunder en helt ny generation af brandgardiner, et såkaldt Fibershield®-I brandgardin som alternativ til f.eks. en brandskydeport eller de traditionelle brandgardiner. Produktet er resultatet af et samarbejde med den kendte tyske virksomhed Stöbich, der er kvalitetsleverandør inden for brand- og røggardiner og kan levere løsninger, der er godkendt og CE-mærket i henhold til den nye europæiske standard.

Integritet og Isoleringsevne
Fibershield®-I brandgardinet, der er den seneste generation af termisk isolerede tekstilbrandporte fra Stöbich, skal kunne leve op til samme krav og gennemgå de samme tests omkring Integritet (E) og Isoleringsevne (I) som en brandskydeport.

Integritet handler om brandgardinets (eller portens) evne til holde branden ude, så ilden ikke spreder sig til den ueksponerede side. Isoleringsevne omhandler brandgardinets (eller portens) evne til holde varmen, den såkaldte strålevarme, fra at kunne antænde materiale på den ueksponerede side.

”Det er virkelig banebrydende, at vi nu kan levere et brandgardin, der kan leve op til de skrappe krav og faktisk erstatte den noget mere massive brandskydeport. Det giver nogle nye muligheder for brandsikring, og det ser vi frem til at kunne tilbyde vores kunder”, fortæller Søren Rahbek, salgschef hos Door System. 

Mindre og fleksibelt
Brandgardiner har den fordel, at de kun optager lidt plads over åbningen og ved siderne og fylder mindre end brandskydeporte, og brandgardiner kan derfor være en ideel løsning til f.eks. detailhandlen. Fibershield®-I-systemet er også meget fleksibelt og kan derfor også eftermonteres i eksisterende byggeri.

Door System vil kunne tilbyde flere løsninger inden for brandgardiner og røggardiner, herunder en vandret brandaflukning til montage i loftet.

Door System rådgiver om den rigtige brandløsning
Brandløsninger til virksomheder fik ekstra fokus med de nye regler, der trådte i kraft den 1. november i år, og de skærpede krav har også skabt noget turbulens i branchen. Door System har gennem flere år brugt ressourcer på at udvikle og teste efter den nye europæiske standard og kan tilbyde rådgivning til virksomheder, når de skal investere i brandløsninger. Når der investeres i nybygninger og ombygninger, er det vigtigt fra starten at få tænkt den rigtige brandløsning ind, for ellers risikerer man at stå med en løsning, der ikke kan godkendes, og der løber ekstra omkostninger på for at realisere projektet. Door System kan sikre, at projektmaterialet udarbejdes korrekt og kan også hjælpe med de nødvendige godkendelser hos brandmyndighederne.

Tidligere artikelNyt forskningsprojekt fra KU stiler efter miljøvenligt træprodukt
Næste artikelRambøll er klar til certificering af statikere