Foto: Lucas Zarp Christiansen fra Roskilde Tekniske Skole i gang med opmåling til en af de tre dages discipliner.

DM i Skills 2020 er nu overstået og landets bedste lærlinge indenfor deres respektive fag er nu fundet. Dette års VVS-energispecialist vinder blev Lucas Barkow, som til daglig er i lære hos Jagtvejens VVS i København.

Det var en utroligt fed oplevelse at være med. Jeg fik lært meget og fik styr på de forskellige styringer, der hjælper med at spare på energien” fortalte Lucas Barkow efter i alt 20 timers arbejde fordelt over de tre dage.

De fire konkurrerende lærlinge, som konkurrerede i VVS-energispecialisering, blev testet i tre krævende discipliner; ventilations-, vand- og varmeinstallation.

Opgaverne bød på installation af både fjernkøling og fjernvarme, installation af ventilationsanlæg, føring af koldt brugsvand til varmtvandsveksler og montering af danskvandshanen GROHE Blue Home.

Selvom Lucas har erfaring med installation af armaturer, var danskvandshanen alligevel en ny udfordring

Jeg fik prøvet at installere et GROHE Blue Home-armatur, som jeg ikke havde prøvet før, hvilket var fedt at prøve under tidspres.” På trods af tidspresset voldte installationen af armaturet ikke Lucas de store problemer, ”Det var virkelig nemt – jeg gjorde det faktisk på ingen tid. Brugsanvisningen var god, det var enkelt og jeg kunne let danne mig et overblik over opgaven. Det er et fedt produkt”, siger Lucas.

Det var et ja uden tøven, da GROHE blev kontaktet af DM i Skills, i forhold til at deres produkter skulle bruges som disciplin.

Vi investerer generelt meget i unge mennesker både inden- og udenfor virksomheden, så derfor ville vi selvfølgelig gerne donere vores produkter til Skills 2020.” fortæller General Manager hos GROHE, Peter Juul. ”DM i Skills er en vigtig begivenhed for erhvervsuddannelserne, da det omhandler det gode håndværk, og det er en begivenhed vi gerne vil støtte op om.

Lucas Barkow og vinderne af de øvrige konkurrencefag blev budt på scenen til et håndtryk og et diplom af statsminister Mette Frederiksen. Den efterfølgende onsdag blev alle vinderne i traditionens tro inviteret til hyldest på Københavns Rådhus med pandekager, samt overrækkelse af medaljer og rejselegater.

De fire regionsmestre, der kæmpede i konkurrencefaget VVS-energispecialist, var:

  • Lucas Zarp Christiansen (Roskilde Tekniske Skole)
  • Lucas Barkow (TEC)
  • Jonathan Dybvad Nielsen (Herningsholm Erhvervsskole)
  • Martin Asmussen Troelsen (Hansenberg)

Tidligere artikelStammershalle Badehotel på Bornholm er sat til salg
Næste artikelDanske AUBO modtager pris af norsk milliardvirksomhed og samarbejdspartner