Foto: PR // Nordfyns Banks nye domicil

Nordfyns Banks nye domicil midt i Odense er blevet DGNB Guld-bæredygtighedscertificeret. Det nye domicil for Nordfyns Bank, som totalentreprenøren Hansson & Knudsen har opført for PensionDanmark, er blevet tildelt en DGNB Guld-certificering af Mette Qvist, der er direktør i Green Building Council.

DGNB er en af verdens førende standarder til bæredygtige ejendomme. Guld-certificeringen afspejler de høje ambitioner for ejendommenes aftryk på klima, miljø og social bæredygtighed, der er en fast forankret del af PensionDanmarks bæredygtighedsprogram for investering i ejendomme.

”Domicilet er endnu et attraktivt PensionDanmark-byggeri, hvor brugerne ikke alene kan glæde sig over kvaliteten i byggeriet, men samtidig kan nyde kvaliteten med god samvittighed i kraft af ejendommens meget høje standarder for bæredygtighed, brugervenlighed og lavt klimaaftryk. Det bidrager samlet til at gøre det til en god arbejdsplads for Nordfyns Bank og samtidig en god og langsigtet investering for PensionDanmarks medlemmer,” siger Marius Møller, der er direktør i PensionDanmark.

”Da vi skulle etablere nyt domicil i Odense, ville vi gerne gøre vores til, at banker og bæredygtighed rimer lidt mere på hinanden. Den målsætning matcher domicilbyggeriet til fulde. I et godt og tæt samarbejde med PensionDanmark og Hansson & Knudsen er det lykkes at skabe en ramme om vores hver- og arbejdsdag, der både er bæredygtig og brugervenlig. Resultatet er et flot domicil og en velfungerende arbejdsplads med et lavt klimaaftryk, og vi er naturligvis stolte over at være aktør i et flot projekt, der nu tildeles en DGNB-Guldcertificering,” siger adm. direktør i Nordfyns Bank, Holger Bruun, om indflytningen i det nye domicil. 

Nordfyns Banks domicil er den første ejendom i Odense, der er DGNB Guld-bæredygtighedscertificeret, og det er første gang Hansson & Knudsen har opført en ejendom med sigte på Guld-certificering.

”Det har været en anderledes byggeproces, end vi normalt er vant til, for med ønsket om bæredygtighedscertificering på et højt niveau følger mange krav til fx valg af materialer, afgasning og energiforbrug. Det er umiddelbart lidt besværligt, men har den fordel at man får færre overraskelser, fordi der er mere styr på de enkelte processer og materialer fra starten af byggeriet. Så det har været en meget lærerig og spændende proces, og vi ser frem til at opføre flere bæredygtighedscertificerede bygninger,” siger Dirk Voss, der er adm. direktør i Hansson & Knudsen.

PensionDanmark har investeret i tre ejendomme i Odense, som er udlejet til Magasin, KMD og Danske Bank samt i byretten i Svendborg. Samlet har værdien af PensionDanmarks ejedomsportefølje rundet 20 mia. kr.

Fakta
Domicil for Nordfyns Bank

  • Adresse: Dannebrogsgade 1, Odense C
  • Areal: 3.015 m2
  • Opførelsesår: 2018-2019
  • Arkitekt: Arkitema
  • Totalentreprenør: Hansson & Knudsen
  • Bæredygtighedscertificering: DGNB i kategorien Guld

Tidligere artikelFischer forventer overskud i 2020 med ny strategi
Næste artikelKøbenhavns Kommune inviterer byggebranchen til dialogmøde