Det har været et hæsblæsende år for Megatrade Beslag A/S og datterselskabet i Shanghai, hvor sidstnævnte er gået fra nulomsætning i februar til, allerede inden årets udgang, at indhente den tabte omsætning.

Da Coronavirussen brød ud i Kina, satte det en stopper for salget hos Megatrade Beslags kinesiske datterselskab, som specialiserer sig i at servicere Kinas største vindmølleproducenter med beslag og hængsler, herunder Siemens og Shanghai Electric. I dag, snart et år efter Coronaudbruddet, har selskabet allerede indhentet den tabte omsætning og runder 2020 af med positive udsigter til 2021.

Men det lå det ikke i kortene, at virksomheden skulle runde året af med sorte tal på bundlinjen, da de kinesiske provinser lukkede ned, ifølge Morten Søegaard, der er General Manager hos Megatrade Beslag.

“Fra februar og indtil midten af marts var ordrebogen tom og vi havde ingen omsætning. Det var en kritisk tid med fem ugers stilstand, hvor al forretning stoppede”, fortæller Morten Søegaard.

Stimuluspakker skubbede gang i vindmølleindustrien

Det var ikke kun en tom ordrebog, virksomhedens ansatte mødte ind til, da de var tilbage på kontorerne i midten af marts.

“Som en konsekvens af de fem ugers stilstand, mødte vi ind til udfordringen om at stable en hurtig, men holdbar Coronastrategi på benene, selvom ingen havde prøvet det før eller vidste, hvordan man skulle gøre. Vi brugte lang tid på at planlægge nye budgetter, men efter lidt tid begyndte vi at få mere kontrol over situationen”, siger Morten Søegaard.

Virksomhedens Coronastrategi kombineret med den kinesiske regerings hjælpepakker viste sig at blive virksomhedens redning i en hård krise. Megatrades største branche i Kina er vindmølleproducenter, og denne branche fik særlig hjælp af den kinesiske regering til at komme tilbage på rette kurs.

Hjælpepakkerne fra den kinesiske regering blev helt afgørende for os i krisen. Hjælpepakkerne satte nemlig gang i den kinesiske vindmølleproduktion, og det boostede vores ordreindgang på markedet. I dag har vi indhentet alt den tabte omsætning i starten af året, udtaler han.

Positive udsigter for 2021

Megatrade Beslag går således ind i det nye år med vind i sejlene og satser på, at fortsætte de gode takter fra sidste halvdel af 2020.

Op- og nedture har præget vores 2020, men vores krisehåndtering har i den grad rustet os til fremtidens udfordringer. Det tyder på, at den kinesiske regering gerne vil holde liv i branchens gejst og fremgang, og derfor er vi også meget fortrøstningsfulde forud for det kommende år, afslutter Morten Søegaard.

Tidligere artikelSundolitt leverer 1.500 m3 EPS Letfyld-blokke til pandemi-hospital på rekordtid
Næste artikelEffektiv affaldssortering kræver en Manitou