Foto: PR // Portræt af Tony Christrup

Danmarks stand på MIPIM vil være branchens mest bæredygtige, som dermed skal opfordrer MIPIM til at komme ind i kampen for den grønne omstilling.

Danmark vil stå for MIPIM messens mest bæredygtige indslag, når den slår dørene op i Cannes. Byggesocietetet er nemlig klar i festivalområdet med en stand, hvor bæredygtigheden er tænkt ind i selv de mindste detaljer fra affaldssortering til genanvendelige kaffekopper og debatter om grøn omstilling.

“Vi arbejder for at få MIPIM til at vedtage et bæredygtighedscharter, hvor den europæiske ejendomsbranche forpligter sig på at tænke bæredygtighed ind i alle led af byggeprocesserne. Derfor er derfor naturligt, at vi kigger indad og gør alt, hvad vi kan for at levere et bæredygtigt bidrag til Cannes”, siger formand for Property and Investment Denmark Tony Christrup.

Opbakning fra branchen
Property and Investment Denmark står bag den danske repræsentation på messen og udspringer selv af Byggesocietetet. Foreningen arbejder aktivt for at markedsføre den danske repræsentation og har adskillige store sponsorer i ryggen. Det ses dermed at der er en stor interesse i at have en slagkraftig tilstedeværelse i Cannes.

“Vi er glade for, at så mange bakker op om den danske repræsentation i Cannes. Vi har næsten solgt ud af sponsorater, men der er stadig plads til virksomheder, der har lyst til at blive eksponeret på standen. Vi arrangerer også debatter, hvor flere af vores store sponsorer deltager, ligesom det er muligt at blive partner på arrangementer som vores netværksmøde for nye deltagere på MIPIM. Der er masser af muligheder for at blive eksponeret og støtte den danske repræsentation”, lyder det fra Tony Christrup.

Vil have en mere bæredygtig messe
Mere end 25.000 deltager hvert år til begivenheden fra den europæiske ejendomsbranche. Fra Danmark deltager omkring 700 ejendoms- og byggefolk, der primært kommer for at netværke og møde fagpersoner, som det ellers ville tage mange måneder at få aftalt et møde med. At MIPIM umiddelbart ikke er et særligt bæredygtigt initiativ er noget vi bør ændre, hvis det stod til Tony Christrup:

“Vi gør, hvad vi kan for at skubbe til MIPIM. Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi kommer til at se en meget mere bæredygtig messe inden for de kommende år. I Danmark har vi jo vedtaget en klimalov, hvor vi skal reducere vores udledninger med 70%, mens EU for nylig meldte ud, at unionen sigter mod at blive klimaneutral i 2050. Bygge- og ejendomsbranchen er nogle af de helt store CO2 syndere, men det betyder også, at vi er en del af løsningen. Så lad os komme i gang med at udvikle et sundt, profitabelt og bæredygtigt byggeri”, slutter Tony Christrup.

Tidligere artikelEt skoleeksempel på bæredygtigt design
Næste artikelMange rammes stadig af tyveri af værktøj