Foto: CALUM

21.000 kvm boliger skal opføres af CALUM kun få minutter fra Hørsholm Midtpunkt.

Udviklingsplanen for den tidligere hospitalsgrund i Hørsholm lyder på at opføre 200-220 kvalitetsboliger målrettet børnefamilier, singler samt ældre par, der ønsker at skifte villaen ud med noget mindre.

Byggeretten på tre byggefelter på hver 7.000 kvadratmeter er erhvervet af det landsdækkende udviklingsfirma CALUM. Her vil firmaet opføre 21.000 kvadratmeter boliger i høj kvalitet.

Udsigt til grønt areal
– Vi har overtaget byggeretten og planlægger et meget smukt byggeprojekt. For det første er der tale om et enestående område godt med plads og grøn natur. Den vil vi også så vidt muligt bevare, så der mellem boligerne kommer til at ligge en grøn park med masser af træer. Beboerne får et naturskønt område at bo i.

Kvalitet er i fokus
– For det andet vil vi udvikle boliger med høj kvalitet i valget af materialer og i det arkitektoniske design. F.eks. får boligerne masser af lys, og de fleste af dem også en altan, hvilket åbner dem op og giver liv. Boligernes indretning skaber stillezoner og mulighed for interaktion, f.eks. åbne stuer med køkken, inden for hjemmenes fire vægge. Udenfor planlægger vi fællesarealer, der bringer beboerne sammen og etablerer naboskaber og fællesskaber, forklarer adm. direktør hos CALUM, Jakob Axel Nielsen.

P-plads gjort underjordisk
Der vil på hvert byggefelt blive opført et tårn med lejligheder, rækkehuse og punkthus. Dette betyder boliger på to-tre etager, indeholdende lejligheder med elevator. Efter planen vil boligerne variere fra 65-140 kvadratmeter, hvoraf mange af dem vil have tilknyttet underjordisk parkeringskælder.

Målgruppen for de kommende boliger er både ejere og lejere, herunder velhavende beboere i Hørsholm og Nordsjælland, der har mod på at flytte ind i nye kvalitetsboliger, kun ca. 10 minutters gang fra Hørsholm Midtpunkt.

Står færdig i 2022
I slutningen af oktober vedtog Hørsholm Kommune en lokalplan, mens byggetilladelsen venter endnu. Ifølge CALUM vil den formentlig foreligge i sommeren næste år. Boligerne vil blive opført i etaper hvor den sidste etapes ventes færdig medio 2022.

Tidligere artikelKontrakt underskrevet af NCC på nyt supersygehus
Næste artikelKlimaloven skal gøre Danmark til grønt foregangsland