Foto: Colourbox

Fra det nye år får Danmark sit største institut inden for byggeri og det byggede miljø. Det sker, når Institut for Byggeri og Anlæg og Statens Byggeforskningsinstitut på Aalborg Universitet (AAU) fusionerer og tilsammen bliver til Institut for Byggeri, By og Miljø – i daglig tale BUILD.

Det nye institut åbner d. 1. januar 2020 og skal have 250 ansatte på den nye forsknings- og uddannelsesenhed inden for byggeri og det byggede miljø. Navnet på instituttet bliver Byggeri, By og Miljø, og i det daglige vil det blive kaldt BUILD.

Kombination af kompetencer
Fusionen er sket med henblik på, at de to institutter kan kombinere kompetencerne fra det ingeniørfaglige og tekniske i bygge- og anlægsfeltet med kompetencerne for bymiljø, boligforhold og sociologi.

“Jeg glæder mig meget til at se synergien udfolde sig på tværs af det kommende institut og på tværs af vores campusser i Aalborg, København og Esbjerg. Jeg har store forventninger til, at det nye instituts bredde og tværfaglige snit kommer til at levere vigtig viden på aktuelle dagordener til gavn for vores omgivelser,” siger Mogens Rysholt Poulsen, der er dekan for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på AAU.

Bæredygtighed, digitalisering og klimaforandringer
Instituttet kommer blandt andet til at beskæftige sig med aktuelle emner som bæredygtighed, digitalisering i byggeriet, klimaforandringer og stigende urbanisering. Der bliver allerede forsket i emnerne i dag, men med udsigten til det nye samarbejde er forventningerne til resultaterne høje:

“BUILD vil markere sig som en yderst vigtig spiller på uddannelses- og forskningsområdet inden for byggeri og det byggede miljø på både nationalt og internationalt plan. Jeg er overbevist om, at vi kommer til at skabe resultater, der vækker opsigt,” siger Mogens Rysholt Poulsen.

Det bliver Lars Pico Geerdsen, der skal fungere som institutleder. Han kommer fra en stilling som direktør for Kraks Fonds Byforskning, hvor han siden 2011 har stået i spidsen for fondens forskningsaktiviteter.

Når fusionen bliver en realitet den 1. januar, nedlægges de to nuværende institutnavne. SBi-navnet vil dog bestå som et brand, som fortsat vil blive brugt i for eksempel SBi-anvisninger.

Tidligere artikelNyt skolebyggeri vundet af BAM skal samle skole og fritidsaktiviteter
Næste artikelSådan skaber du et godt indeklima allerede i byggefasen af din bolig