Foto: Jesper Blæsild

Et dårligt indeklima kan give hovedpine, hoste og allergi. Der er heldigvis mange ting, boligejere kan gøre for at skabe et sundt hjem med godt indeklima. Rådene kan hentes i en gratis pjece fra bl.a. Dansk Byggeri.

I Danmark bruger vi meget af vores tid indenfor. Det er derfor vigtigt, at der er et godt indeklima, og at boligen er bygget, så man ikke bliver syg af at være indenfor. Man kan selv sørge for god udluftning og at udnytte det lys, der kommer udefra:

“Et sundt indeklima kræver gode lys, lyd og luftforhold. Du kan f.eks. vælge gulve, der absorberer lyden og er med til at give en bedre akustik. Og hvis du sørger for at have god udluftning i dit hjem, mindsker du risikoen for fugt og skimmelsvamp. Et godt råd er også at bygge efter forholdene og f.eks. udnytte det lys, der kommer udefra. På den måde kan man også undgå at skulle installere ekstra belysning,” siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Simon Stig-Gylling.

Nybyggeri og renovering med sunde materialer
Skal der bygges nyt, kan det være en god idé at være opmærksom på valget af materialer:

“Det kan være svært at komme helt uden om byggematerialer, der indeholder kemiske stoffer, men nogle er mere kradse end andre. Hvis du gerne vil sikre, at du får så lidt problematisk afdampning fra materialerne som muligt, så kan du f.eks. se efter de byggevarer, der har et miljømærke eller anden dokumentation. Og sørg altid for god luftcirkulation, hvis ikke andet er muligt. Så er du godt på vej,” siger Simon Stig-Gylling.

Du kan finde flere gode råd til at bygge bæredygtigt her.

Tidligere artikelByggeri og Anlæg og Statens Byggeforskningsinstitut på AAU bliver til BUILD
Næste artikel40-års jubilar hos BSV Krantilbehør