AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har indgået en lejekontrakt med Danske Diakonhjem af AP Pensions kommende friplejehjem i Horsens. Friplejehjemmet, som kommer til at rumme 75 boliger med spaområde og fællesaltaner, vil blive det første Svanemærkede friplejehjem i Danmark.

Friplejehjemmet kommer til at bestå af i alt 75 boliger fordelt på seks etager. De 55 af boligerne vil have to værelser, mens de resterende 20 kommer til at have tre værelser. Beboerne på friplejehjemmet får blandt andet adgang til spaområde og fællesaltaner på alle etager. Friplejehjemmet kommer med Svanemærkningen til at leve op til bygningsreglementets skrappeste krav.

Peter Olsson, Adm. direktør i AP Ejendomme, er glad for lejekontrakten med Danske Diakonhjem.

Med Danske Diakonhjem som partner er vi sikre på, at de kommende lejere får de bedst mulige forhold i vores friplejehjem. Danske Diakonhjem har stor erfaring og ekspertise i at drive friplejehjem, hvilket jeg er sikker på, kommer de kommende beboere til gavn“, siger Peter Olsson, der ser frem til, at friplejehjemmet i Horsens, som bliver opført af totalentreprenøren, CASA, står klar.

Horsens har en meget central placering, derfor er det naturligt for os at udvikle andre muligheder end traditionelle lejeboliger i byen. Og med et friplejehjem i Horsens giver vi ældre borgere mulighed for at flytte ind i en mindre og mere tryg bolig, samtidig med at der er mulighed for at leve et aktivt liv“, siger Peter Olsson og fortsætter:

Befolkningsfremskrivninger fra Danmarks Statistik viser, at der i den kommende årrække kommer flere og flere ældre herhjemme. Derfor giver det god mening for os som kundeejet pensionsselskab at skabe de bedst mulige rammer for den ældre del af befolkningen, så de har de rette valgmuligheder, når de skal vælge en bolig i deres tredje alder“, forklarer Peter Olsson, der forventer, at friplejehjemmet er opført af CASA i slutningen af 2021.

Det som adskiller et friplejehjem fra andre plejehjem, er at det ikke er formelt knyttet til den lokale kommune gennem en særlig driftsoverenskomst. Friplejehjemmet har dermed et større råderum til selv at bestemme, hvordan stort og småt bedst tilrettelægges. Derudover giver et friplejehjem også borgeren mulighed for frit at vælge, hvor vedkommende vil bo.

Det er ikke dyrere for hverken borgeren eller samfundet, hvis en borger vælger at bo på et friplejehjem frem for et almindeligt plejehjem. Et friplejehjem tilbyder typisk en række ekstra ydelser som særlige tilkøbsmuligheder. Det kan f.eks. være ekstra rengøring, wellness eller ledsagelse ud af huset til fester og andet.

Danske Diakonhjem har over 60 års erfaring inden for ældrepleje samt drift af plejehjem, hospicer og botilbud. AP Pension og Danske Diakonhjem har i forvejen et samarbejde omkring AP Pensions friplejehjem i Nørager ved Rebild. Emil Tang, direktør hos Danske Diakonhjem, ser frem til det fortsatte samarbejde med AP Pension, nu om friplejehjemmet i Horsens.

Vi er stolte over, at AP Pension har valgt os til at stå for driften af det kommende friplejehjem i Horsens. Vi har stor erfaring i arbejdet med friplejehjem, og vil være med til at sikre, at de kommende beboere får et godt og trygt ældreliv“, siger Danske Diakonhjems direktør, Emil Tang.

Tidligere artikelNye korkgulve, som matcher oprindelig stil hos Løkken Badehotel
Næste artikelAlument ejere går hver til sit