I foråret flyttede Ajos a/s til Køge og byggede ny kontorbygning af sine egne pavilloner. Her er projektkonsulent Torben Sloth (tv.) og afdelingschef for pavilloner, Carsten Bøgesø i et af bygningens mødelokaler.

Udlejningsvirksomhedens nye afdeling i Køge er opført af Ajos’ egne pavillonmoduler, som dermed også fungerer som et overbevisende showroom og katalog over de mange kundetilpassede muligheder.

I foråret flyttede Ajos a/s sin Sjællandsafdeling fra Hvidovre til Køge for at få mere plads og en placering tættere på motorvejen. I den forbindelse skulle der opføres nye kontorfaciliteter, og hvad var mere nærliggende end at bo i en af sine egne pavillonløsninger, som i forvejen er meget anerkendte og efterspurgte i flere kundegrupper landet over.

Hvert år leverer Ajos således pavillonløsninger landet over til skoler, kontorfaciliteter, genhusning og meget andet. Selv om løsningerne har status af midlertidige byggerier, skal de efterleve nøjagtig samme krav som et permanent byggeri, og der er hos Ajos et væld af muligheder for indretning og tilpasning til individuelle kundebehov.

“Vi havde behov for en ny kontorbygning, og vi ønskede også at skabe et stort showroom på vores nye adresse i Køge. Derfor virkede det oplagt at flytte ind i en bygning skabt af vores pavillonmoduler og på den måde understrege kvaliteten og fleksibiliteten ved vores løsninger. Når vi kan leje dem ud, kan vi selvfølgelig også selv bo i dem”, siger Carsten Bøgesø, afdelingschef for pavilloner i Ajos a/s.

Opbygningen af det nye kontorbyggeri i Køge faldt sammen med, at en gruppe pavilloner kom retur efter endt lejemål. Efter den obligatoriske gennemgang og klargøring er pavillonerne, der før husede medarbejdere hos ATP, nu base for Ajos’ kontormedarbejdere i Køge.

“Det er et godt eksempel på, hvordan vores pavillonmoduler, som i øvrigt er bygget i Danmark, kan genbruges og anvendes til forskellige formål. Den bæredygtige tilgang er grundlæggende for Ajos’ aktiviteter”, siger Carsten Bøgesø.

Ajos’ nye afdeling består i alt af 18 sammenbyggede pavillonmoduler, fordelt på ti i grundplan og otte som 1. etage suppleret med en tagterrasse. Bygningen har indvendig trappegang, stor kantine med køkkenfaciliteter, toiletter på begge etager, flere kontorer samt tre møderum. Dertil kommer bade- og omklædningsfaciliteter.

Bygningen har også vandbåren gulvvarme, akustiklofter, tæppefliser på hele 1. etage, solceller, LED-belysning og elektrisk styret solafskærmning. Vi er tilsluttet fjernvarmen i området, men vi har også installeret varmepumper, blot så besøgende kan se dem i aktion“, siger Carsten Bøgesø.

Afdelingen i Køge rummer også klargøringsfaciliteter til Ajos’ mange udlejningsaktiver, en stor værkstedshal samt en stor telthal til lagerplads for blandt andet eltavler, lysmaster m.m.

Det er et fantastisk byggeri. Det er vores daglige arbejdsplads, men det har fra dag ét også været et kæmpe showroom. Vores kunder er imponerede, når de oplever det, fordi de havde ikke forventet dette moderne udtryk af et pavillonbyggeri. Vores midlertidige og flytbare pavillonbygninger – uanset om det er kontorer, institutionsbyggerier eller noget tredje – skal efterleve nøjagtig de samme krav, som var det et permanent byggeri. Kunderne bliver i høj grad overbeviste, når de oplever pavillonløsningerne med egne øjne“, siger Carsten Bøgesø.

I stil med mange af de pavillonløsninger Ajos har leveret til skoler og institutioner, er deres eget byggeri i Køge monteret med facadebeklædning, som løber hen over samlingerne i pavillonerne. Dermed er det sidste præg af pavillon fjernet.

Alt, hvad man ser på vores byggeri i Køge, er tilgængeligt for kunderne. Vi har haft mange besøg fra flere kommuner som ville opleve løsningerne på tæt hold. Blandt andet vores CO2-styrede decentrale ventilationsanlæg, som vi har installeret i mange af vores pavillonløsninger til skoler, og vores ABDL brandanlæg med røgdetektorer“, siger Carsten Bøgesø.

Alle Ajos’ pavilloner bygges hos Scandi Byg, der er Danmarks største producent af modulbyggerier.

Tidligere artikelNyt tema: Se trends i fremtidens svømmebade
Næste artikelDen danske byggebranche går forrest i omstillingen til cirkulær økonomi