Udlejningsvirksomheden opruster igen sit program af moderne kraner med fem Potain semimobilkraner. Investeringen sker for fortsat at kunne følge med den stigende efterspørgsel, og den understreger samtidig virksomhedens strategi.

Kranafdelingen er i kraftig vækst hos Ajos a/s, og det var en medvirkende årsag til, at udlejningsvirksomheden for kort tid siden frasolgte sin hejsafdeling. Den stigende efterspørgsel i markedet for kraner kræver et øget fokus på det ekspanderende forretningsområde, og nu styrker Ajos sin kranflåde med yderligere fem semimobilkraner.

Investeringen på flere millioner kroner er desuden i tråd med Ajos’ strategi, hvor virksomhedens forskellige afdelinger vil blive styrket massivt efter salget af hejsafdelingen. I løbet af 2020 har Ajos allerede investeret i fem fabriksnye semimobilkraner, og de får nu følgeskab af yderligere fem semimobilkraner fra Ajos’ mangeårige samarbejdspartner Potain.

Vores kranafdeling har i flere år oplevet en markant stigende efterspørgsel på vores moderne kranflåde på grund af deres fleksibilitet og høje effektivitet. Som en af branchens foretrukne leverandører er det en logisk udvikling, at vi løbende styrker vores flåde af kraner, så vi kan servicere og sikre de rette kranløsninger for vores kunder“, siger Jørn Rauff Larsen, afdelingschef for kraner i Ajos a/s.

Alene i løbet af de seneste tre år har Ajos købt 16 kraner hos Potain, og kranerne er eftertragtede fra kunder i den danske byggebranche og industrien, som lejer kraner eller decideret køber gennem Ajos.

De fem nye kraner består af modellerne IGO 50 og IGO 130. Begge modeller er kendetegnede ved at være enkle at betjene, hurtige at stille op og nedtage igen, og derfor velegnede som en mobil kranløsning af kortere eller længere varighed på en byggeplads, i et havneområde eller i industrien. IGO 50 kan løfte op til fire tons, og selv ved spidsen af den 40 meter lange bom klarer den 1,1 tons. IGO 130 er Potains største semimobilkran. Den løfter op til otte tons, og med en rækkevidde på 50 meter løfter den 1,4 tons ved spids.

Alle fem nyindkøbte kraner er desuden udstyret med bogie-undervogn, så de kan arbejde på udlagte skinner på eksempelvis en byggeplads. Derved øges deres arbejdsområde markant, hvilket optimerer byggeprocessen og sikrer kunderne en bedre økonomi i projektet.

Vores kunder vælger ofte 2-3 semimobilkraner som et effektivt alternativ til de mellemstore tårnkraner. Semimobilkraner kan dække det samme område som en tårnkran men med lavere omkostninger, fordi de i større grad kan sættes op og nedtages efter behov, da omkostningerne forbundet med op- og nedtagning af en semimobilkran er væsentligt lavere end ved en tårnkran. Semimobilkraner har derfor færre perioder i løbet af et byggeri, hvor de står uudnyttet hen på byggepladsen“, forklarer Jørn Rauff Larsen.

Den første kran i den nye investering – en IGO 130 – leveres i februar 2021, og de fire øvrige følger snart derefter.

Som led i handlen bliver flere af Ajos kranmontører efteruddannet af Potains specialister på et kursus i Ajos’ afdeling i Vejle, så de er opdateret på den seneste viden og den tekniske udvikling ved leverandørens kraner.

Vi ønsker til enhver tid, at vores medarbejdere har den nødvendige faglige ballast, så de har de bedste forudsætninger for at gøre et godt stykke arbejde. En styrkelse af medarbejderne er en styrkelse af Ajos som virksomhed, og den strategi vil vi fortsat følge“, siger Jørn Rauff Larsen.

Vi har samarbejdet med Potain i 25-30 år. De er en topprofessionel global virksomhed med en veltrimmet organisation, som repræsenterer et “high-end” kvalitetsmærke af kraner. I Ajos modtager vi mange positive tilbagemeldinger fra vores forskellige kundegrupper. Vores samarbejde med Potain sikrer kunderne gennemprøvede kranløsninger, som gør en forskel i forhold til sikkerhed, arbejdsmiljø, effektivitet og økonomi. Vi har en høj kundetilfredshed – både blandt lejere og købere – og den seneste investering understreger endnu engang vores ambitioner på markedet for kraner“, siger Jørn Rauff Larsen.

Tidligere artikelTurner Access sælger til Sunshine Enterprise
Næste artikelIværksætteri får langt bedre betingelser med en professionel bestyrelse