Foto: Bestyrelsesformand i Arentfeld A/S, Jacob Hem Petersen (tv), adm. direktør og stifter Jacob Arentfeld Nielsen (th)

Den erfarne iværksætter Jacob Arentfeld Nielsen valgte at stifte en professionel bestyrelse helt fra begyndelsen i hans nye entreprenørselskab Arentfeld A/S, og det har givet ham et langt bedre afsæt i branchen end tidligere.

En bestyrelse stiller krav til dig. Du kan ikke bare skifte retning natten over, fordi du føler for det. Der er sammen med bestyrelsen lagt en strategi og taget nogle beslutninger, der kræver overbevisende argumenter at ændre. Det er en måde at blive holdt til ilden og udfordre sig selv som iværksætter og menneske til at blive langt mere professionel i sit arbejde“, siger Jacob Arentfeld Nielsen og fortsætter:

De her dygtige mennesker, som ofte kommer fra partner- og direktørstillinger eller andre ledelsesposter, kan jo noget, som du ikke kan. Og ikke mindst har de et netværk, som du ikke har. De står klar til at hjælpe med professionel sparring og er gået ind i arbejdet for at udvikle virksomheden og bidrage til succes, hvis du blot er villig til at være åben, sårbar og lytte“.

Da Jacob Arentfeld Nielsen besluttede at stifte et A/S, og i den forbindelse blev gjort opmærksom på, at det krævede en bestyrelse, havde han ikke tidligere skænket en professionel bestyrelse en tanke. Det begyndte han så på efterfølgende.

Det blev til mange overvejelser omkring, hvad det ville kræve, hvordan sådan et hold skulle sammensættes, og om han overhovedet havde modet til det.

For det kræver mod og et åbent sind at starte sit iværksætteri med en professionel bestyrelse.

“Som iværksætter har du ofte en stor ydmyghed overfor dit projekt. Du vil helst have opnået en vis grad af succes, inden det sendes til offentligt skue og vurdering af folk, som du umiddelbart slet ikke føler dig i liga med. Men det er en forkert måde at anskue det på”, siger Jacob Arentfeld Nielsen

I Arentfeld A/S havde de fra starten deres grundlæggende formål og dyder på plads, og de vidste hvad vi gerne ville. Det faktum var ifølge Jacob Arentfeld Nielsen udslagsgivende for, at han turde kaste sig ud i arbejdet med at rekruttere og nedsætte en professionel bestyrelse.

Tidligere artikelAjos investerer igen millioner i nye semimobilkraner
Næste artikelDebat: Spiller byggeprocessen optimalt?