For tredje år i træk uddeler den danske designvirksomhed Unidrain et talent på 25.000 kroner til et spirende talent i byggebranchen. Legatet skal få flere unge til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse. 

”Hvordan får vi flere unge til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse?”
Spørgsmålet dukker jævnligt op i hovedet hos Henrik Handschuh, der er administrerende direktør i designvirksomheden Unidrain.

Og med god grund. Hvis fremskrivningerne holder stik, risikerer Danmark at mangle over 70.000 faglærte i 2025.

Det kan få store konsekvenser for byggebranchen og dermed også samfundsøkonomien, hvis vi ikke har faglærte hænder nok,” siger Henrik Handschuh.

Derfor besluttede han og resten af holdet bag Unidrain, der indførte linjeafløbet i Danmark, i forbindelse med virksomhedens 15-års fødselsdag i 2018, at virksomheden fremover én gang årligt vil uddele et legat på 25.000 kroner til et af byggebranchens spirende talenter.

Vi vil gerne hædre byggebranchens største talenter og samtidig højne den faglige stolthed blandt byggebranchens unge. Vores håb er, at vi derigennem kan få flere unge til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse i fremtiden,” lyder det fra Henrik Handschuh.

Fuld fart på karrieren
Et af de unge talenter, som allerede har modtaget legatet, er 24-årige Emil Buchhardt. Han er ved at uddanne sig til VVS-installatør hos Poul Sejr Nielsen A/S i Birkerød. Emil Buchhardt modtog legatet i 2020, fordi han udviste stor forståelse for de teknisk tunge opgaver, og fordi han engagerede sig fuldt ud i udviklingen af virksomhedens lærlingeakademi.

Jeg blev meget glad og stolt af at få legatet. Selvfølgelig blev jeg glad for pengene, men det var først og fremmest anerkendelsen af, at jeg gør et godt stykke arbejde, som betyder noget,” siger Emil Buchhardt og fortæller, at han brugte pengene på to moduler på sin VVS-uddannelse.

Siden Emil Buchhardt modtog Unidrains legatpris har han haft fuld fart på karrieren. Han er nemlig blevet forfremmet til serviceleder i VVS-afdelingen hos Poul Sejr Nielsen. Her skal han videreudvikle virksomhedens servicekoncept og lærlingeakademi, der skal få virksomhedens lærlinge endnu bedre gennem deres uddannelser.

Jeg glæder mig til at bruge min teoretiske og praktiske erfaring til at få endnu flere lærlinge godt igennem VVS-faget,” fortæller den tideliger legatvinder.   

Sådan søger du
For at følge i Emil Buchhardts fodspor og komme i betragtning som legatmodtager anno 2021, skal du sende en kort ansøgning, som indeholder følgende:

  • En kort beskrivelse af, hvilken uddannelse, efteruddannelse, studierejse eller lign. støtten skal bruges til
  • En beskrivelse af, hvorfor netop du skal i betragtning til legatet
  • Dokumentation for håndværkeruddannelsen
  • Evt. anbefaling

Læs mere på www.unidrain.dk/legat og udfyld ansøgningsskemaet senest den 1. maj 2021. Ansøgerne får ultimo maj besked på, om de er udvalgt til at modtage støtten, og beløbet udbetales kort tid herefter.

Tidligere artikelAltro melder sig under Green Building Councils grønne faner
Næste artikelDana Vinduer øger effektiviteten og forkorter leveringstid med én uge