Foto: Unsplash.com 

Helt specielle sikkerhedskurser til lærlinge og morgengymnastik i den famøse skurvogn. Det er netop årsagen til, at to bygge- og anlægsvirksomheder i år er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2020. Entreprenørvirksomhederne Einar Kornerup A/S og CG Jensen A/S arbejder begge på fuld kraft for at forbedre deres arbejdsmiljø.

Inden arbejdet begynder på byggepladsen skal pulsen op hos CG Jensen A/S, og hos Einar Kornerup A/S skal lærlingene kunne alle sikkerhedsreglerne, inden de får værktøj mellem hænderne. 

Dette er den primære grund til at de to medlemmer af Dansk Byggeri er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2020. Prisen uddeles hvert år i fire kategorier til virksomheder, der har gjort en indsats for at styrke deres arbejdsmiljø. Prisen uddeles på tværs af alle brancher. 

De to entreprenørvirksomheder har udarbejdet nye tiltag, der på hver sin måde er med til at løfte arbejdsmiljøet i begge virksomheder.
– Bygge- og anlægsbranchen er fyldt med virksomheder, der arbejder aktivt og strategisk for at sikre det gode arbejdsmiljø, og det er glædeligt, at vi her kan fejre to af virksomhederne, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri. 

En god start for lærlinge
Lærlinge ved Einar Kornerup A/S bliver fra starten involveret i indsatsen for et bedre arbejdsmiljø. Virksomheden har fastlagt en procedure, der skal hjælpe til med sikre, at alle lærlinge får viden om arbejdsmiljøet, så de får en god start på deres arbejdsliv. De skal vide, hvordan de både kan passe på kollegaer og ikke mindst sig selv.

Tiltaget hos Einar Kornerup A/S startede allerede tilbage i 2014, og resultaterne taler for sig selv. Siden den nye procedure er blevet implementeret, er det lykkedes for virksomheden at forebygge og nedbringe antallet af lærlinge, der er involveret i en ulykke eller en nær-ved-ulykke. Lærlingene hos Einar Kornerup A/S har altså fået en bedre start på arbejdslivet, og har i den ombæring givet virksomheden en nominering i kategorien Unge og Nyansattes Arbejdsmiljø.

Gymnastik til morgenkaffen
Morgenkaffen hos CG Jensen A/S er ikke det eneste arrangement i skurvognen. Her er morgengymnastik blevet en fast del af hverdagen som en slags opvarmning, inden der tages hul på arbejdsopgaverne. Opvarmningen skal ifølge initiativet blandt andet føre til bedre velvære, mindre ømhed og mere arbejdsglæde og engagement hos medarbejderne. Ved at sætte motion på skemaet inden arbejdet påbegyndes har CG Jensen A/S har fået en nominering i kategorien Muskel- og Skeletbesvær, for at sætte motion og morgengymnastik på skemaet.

Tidligere artikelVinduesproducent allierer sig med it-studerende 
Næste artikelSR-Gruppen har stabiliseret og rumlet vejene i 10 år