Foto: PR // Facade på produktionshal på Masnedø

Det var hurtighed samt en professionel håndtering, der sikrede Pro Montage A/S den største lukningsentreprise til dato. Frem til 1. marts 2020 vil 58.000 m2 facader og tag blive monteret på produktionshallerne til Storstrømsbroen på Masnedø.

I 2023 skal Storstrømsbroen og den 4 km lange bro bliver til både bil- og togtrafik. Der vil til projektet opføres 30.000 m2 midlertidige produktionshaller, der anvendes til elementproduktion til broen. Den ene hal er på ikke mindre end 15.000 m2. De i alt 6 haller, kommer til at indgår i den byggeplads, der er etableret for at sikre, at elementproduktionen kan foregå i døgndrift og dermed ikke bliver forsinket pga. vind og vejr. Pro Montage varetager lukningsentreprisen på hallerne inklusiv 58.000 m2 facade og tag, 22 døre, 8 porte, 165 ovenlysvinduer, facadevinduer og automatisk røgventilation. Ud af de 6 haller er 4 allerede lukket.

Fælles projektudvikling

Projektet omkring lukningsentreprisen har Pro Montage udviklet i et samarbejde med Storstroem Bridge Joint Venture I/S og samarbejdet er godt udtaler Construction Manager, Maurizio Romano fra SBJV udtaler:

”Vi har et fortrinligt samarbejde med Pro Montage. I udviklingsfasen har de bidraget med ekspertviden i forhold til lukningsentreprisen og hjulpet os med håndtering af projektet i forhold til kommunen og myndighederne. Det er vi meget tilfredse med. I udførelsesfasen, hvor vi er nu, har vi en god kemi, og vi arbejder for et fælles mål. Vi har begge et stort fokus på fremdrift og sikkerhed. Derudover er udførelsen planlagt professionelt, så vi er glade for partnerskabet.”

58.000 m2 lukningsentreprise på 8 måneder

Der er en meget kort tidsplan på projektet på Masnedø. Pro Montage har kun 8 mdr. til at lukke 6 bygninger på i alt 30.000 m2. Det har derfor krævet omfattende og minutiøs projektforberedelse. Projektet kører planmæssigt, og det gode samarbejde på pladsen, hvor de erfarne medarbejdere tager hånd om nye medarbejdere er blandt andet en del af forklaringen. 

Et andet væsentligt forhold for Vejdirektoratet, som er bygherre på entreprisen er den skærpede sikkerhed. Hver morgen afholdes der briefing omkring sikkerhed og arbejdsmiljø, hvilket også er med til at skabe en god ånd og et godt arbejdsmiljø på på pladsen.

Danmark tredjestørste bro 

Storstrømsbroen, som skal erstatte den eksisterende bro fra 1937, bliver Danmarks tredjestørste bro. Prisen på broen er på 4,2 mia., og den skal stå klar i 2023. Vejdirektoratet er bygherre, Storstroem Bridge Joint Venture I/S er totalentreprenør, Barslund anlægsentreprenør, Pro Montage leverandør af lukningsentreprisen m.fl.. Tidsplanen forventes at holde på trods en forsinket byggestart.

Tidligere artikelBygma Kerteminde får ny filialchef
Næste artikelBillund Lufthavn er klar til første spadestik til deres nye parkeringshus