Bilerne suser forbi på den trafikerede, sekssporede Ågade, hvor de eksisterende bygninger har fået ny nabo. Den nybyggede etageejendom på adressen Falkoner Allé 128 er opført af boligforeningen AAB og tegnet af Mangor & Nagel. Selvom det nye almene boligbyggeri falder flot og naturligt ind i den før ufuldstændige karré, skiller det sig samtidig ud med et udtryk, der transformeres på vej rundt om bygningen. Med den trafikerede adresse har bygningen fået vinduer med lydsluser, der lukker trafikstøjen ude og den friske luft ind.

En nybygget etageejendom på seks etager er skudt i vejret på Frederiksberg. Selvom adressen hedder Falkoner Allé 128, ligger den nye bygning lige ud til den trafikerede Ågade, der med de seks spor giver liv og trafikstøj til sine naboer.

Med sin flotte arkitektur lægger bygningen sig som en naturlig forlængelse af de eksisterende nabobyggerier, der matcher i byggematerialer og nuancer. Huset falder derfor flot ind i omgivelserne, men skiller sig samtidig ud, da det har forskellige udtryk hele vejen rundt.

Det almene byggeri er opført af boligforeningen AAB, og den 1200 kvadratmeter store bygning rummer 14 familieboliger, hvoraf fem af dem udlejes som flygtningeboliger.

Fra larmende gade til grønt gårdmiljø

Det er tegnestuen Mangor & Nagel, der står bag de designmæssige visioner, og som har slået stregerne til det vellykkede nybyggeri:

Det er en bygning, der både skiller sig ud og passer ind som en fortsættelse af den karré, der før var ufuldstændig. Huset lægger sig i flot og naturlig forlængelse af de tilstødende bygninger og er skruet sammen, så udtrykket transformerer sig, som man bevæger sig rundt om det – fra den larmende gade på den ene side til det grønne gårdmiljø bagved, hvor beboere og altaner giver liv til facaden“, siger Maria Tranebæk Lindstrøm, arkitekt MAA hos Mangor & Nagel.

Med facaden i rødt tegl matcher huset sine naboer på Ågade. De varme nuancer fra teglen spiller flot sammen med den rødlige tone fra det anodiserede aluminium, der udgør rammen på husets vinduer:

Vinduerne er indrammet i en almuerød farve, der er en hilsen til det klassiske Frederiksberg. Netop fordi der er lagt vægt på, at huset forvalter den rette ånd og falder flot ind i omgivelserne, er der valgt en rød farve, som sammen med den grønne farve er karakteristisk for denne del af byen. Det er en specialfarve, der er produceret til formålet via et samarbejde mellem HAI og Velfac“, fortæller Maria Tranebæk Lindstrøm.

Lydsluser lukker frisk luft ind og trafikstøj ude

Mens farverne er i tråd med det klassiske Frederiksberg, giver vinduernes blindfelt i siden et mere moderne udtryk til omgivelserne.

De døves kirke er passende at finde mod øst, for med placeringen ud til den trafikerede Ågade er trafikstøjen tæt på. Derfor er vinduerne i designet Velfac 200 Energy, som vinduesproducenten Velfac har leveret. De er valgt med omtanke for de støjdæmpende egenskaber:

Det har været vigtigt for os at levere en vinduesløsning, der falder flot ind i arkitekturen og består af lydsluser, som sikrer støjdæmpning og ventilation. Lydventilationsvinduerne har en bagvedliggende konstruktion, der gør, at bygningens beboere kan åbne vinduet og få frisk luft, uden at der kommer trafikstøj med ind. Samtidig sikrer de store vinduespartier det rigtige lysindfald. Dermed har beboerne både adgang til frisk luft og dagslys, og de oplever minimale gener trods den trafikerede adresse“, afslutter John Christian Asmussen, projektsalgsdirektør hos Velfac.